fredag 3 december 2010

Roger Henrikssons vidlyftiga självförhärligande står mig upp i halsen.



Professor Roger Henriksson som arbetar för Radiumhemmet och Umeå universitet får mycket starkt kritik för sitt sätt att hantera universitetets pengar. Han har bland annat köpt resor och teknikprylar för mycket stora belopp.

Enligt TV4 har Roger Henriksson köpt årskort med Malmö aviation för 448 000 kronor för sig själv och sin sekreterare för att kunna resa mellan Stockholm och Umeå.Bland hans utgifter finns också hotellkostnader för 300 000 kronor.
Men inte nog med det. Under de senaste fem åren har han också använt universitetets pengar till glasprydnader, 2 700 kronor, blommor, 2 100, pizza (!), 2 100, gåvor med mera, 35 000 och teknikprylar, bland annat datorer, för 199 000 kronor.

Roger Henriksson uppmärksammades också helt nyligen när han lämnade sitt delägarskap i företaget 2nd view på uppmaning av landstinget i Västerbotten eftersom företaget sålde en tjänst som landstinget erbjöd gratis.

Han har använt forskningspengar i strid med de regler som gäller, menar man.
- Det här är naturligtvis "mycket allvarligt" säger universitetsdirektör Lars Lustig, men du får inte glömma att transaktionerna faktiskt godkänts av hans närmaste chef.

Sååååååå, som om två skurkar skulle vara bättre än en???!!??
Ansvar? Straff?
Skulle inte tro det.
Det är ju ingen småtjyv det handlar om.

3 kommentarer:

  1. Thorsten Schütte2010-12-04 20:30

    självförhärligande - jobbar han på radiumhemmet kanske självlysande eller strålande passar bättre...

    SvaraRadera
  2. Det är egentligen två saker som ger mig tuppjuck här.
    1. Människans fartblindhet när det gäller att förse sig på andras bekostnad. Uppenbarligen är det så att om/när gränsen väl är överskriden - utan förväntad tillrättavisning, då kör man. fullkomligt ohämmat. Vi har sett det förut, Mona Sahlin, RödaKorschefen bland många andra. Och vi kommer at få se det igen. Grandiosa Egon ser inte att de gjort nåt fel alls.

    2. Olikheten iför lagen. Snor du en kotlett på ICA, så vet du så väl att du gör når förbjudet. Kotletten göms därför på nåt kreativt ställe. Du trillar dit. Och blir vederbörligen bestraffad, loserstämpeln i allmänhetens är långt ifrån grandios.

    SvaraRadera
  3. Thorsten Schütte2010-12-06 14:12

    Kotletten på ICA i Sala fick jag en gång betalat av dåvarande utrikesminister Lena Hjälm-Wallén som stod bredvid mig i kön, misstag av kassörskan jag insåg senare. Träffade Lena många år senare i en annan affär då jag berätatde story för henne, hon fick ett gott skratt och avskrev ärendet.
    Fartblindheten är en universell mänsklig egenskap som manifesteras i så olika fenomen som dem Du åsyftar, folk som hamnat på fel sidan motorvägen, i lyxfällan, i barnporrträsket, you name it.

    SvaraRadera