fredag 3 december 2010

Hej tomtegubbar slå i glasen...!!!


Akta er för firmafestens fria sprit!
En undersökning visar att var femte man ofta blir berusade och utåtagerande, och var tionde kvinna, när det bjuds ohämmat med gratissprit på julfesterna.

Vidare säger 14 procent av alla festdeltagare att de har upplevt arbetskamrater så berusade att de inte kunnat ta hand om sig själva.
7 procent har sett kompisar så fulla att de har skadat andra.
4 procent säger att de har upplevt att ambulans och läkare har måst tillkallas, medan 1 på hundra har upplevt att julbordet har tvingats avbrytas på grund av fyllestök.
Männens skador uppstår i slagsmål, medan hos kvinnofyllisarna så är det fallskador som dominerar.
Men det är helt klart nyktrast på toppen, bara 2 procent av översta ledningen har blivit packade på sina egna julbord, medan hela 14 procent av mellancheferna erkänner att de fått en akvavit för mycket innanför västen.

OBSERVERA - detta är en norsk undersökning - slåss, bete sig och dratta på rumpan? Amatörer!!!

Vi snackar klasskillnader, helt enkelt. Här i Sverige vet vi bäst hur man röjer rumpan på firmafesten. SvenskMottot är "Fullt Ös - Medvetslös!"
Och it ain´t over til it´s over, och det betyder i svenska sammanhang att alla kläderna åker av.
Vartenda plagg - inte en kalsipp eller BH så långt ögat når -lite överraskningssex har väl inte skadat någon????
Här diskrimineras inte, alla kvinnliga arbetskamrater förvandlas till villiga porrbrudar i gubbarnas hjärnor, eller tvärtom. Till och med chefens fru/man. Precis vem som helst. Och språkbruket! Här snackar vi grovt, man vill ju inte visa upp samma trista städade sida som alldaglige-Allan och blyga-Beritpå jobbet.
Vad ska man då ha fester till?
Enligt svensk firmafesttradition så har man lyckligtvis noll eller svaga minnen av den blöta kvällen dagen efter.
Har du däremot 15 missade samtal från diverse kvällstidningar, så finns det bara en utväg.
Du får väl gå under jorden ett tag, ett halvår eller två, tre år sådär.

6 kommentarer:

  1. Thorsten Schütte2010-12-03 15:06

    Håller med, de norska förhållandena verkar vara rena söndagsskolan jämfört med de svenska...

    SvaraRadera
  2. Se där en fördel av att driva ett fammiljeföretag. Våra firmafester hålls nästan alltid hemma i köket, vi dricker inte snaps och skulle maken och jag slänga av oss lite kläder, är vi fortfarande trogna ;-)

    /Öbon

    SvaraRadera
  3. Nä, nu MÅSTE jag hiva in lammsteken i ugnen (den blev inte uppäten i söndags, så nu måste vi ta itu med den) och fixa en potatisgratäng.

    Har en sån där herrejösses helg framför mig, med basket (för åttaåringen), barnkalas, julbord (obs stillsamt sådant), två julmarknader på söndag (fjortonåringen "vaktar" på den ena, tyvärr inte på områdets bästa). Tolvåringen har sin vanliga gymnastikträning både lördag och söndag.

    Tja, återkommer på måndag när det är lite lugn och ro :-)

    /Öbon

    SvaraRadera
  4. Ska alldeles strax på julbord med mina jobbarkompisar! Wallmans Salonger uppträder! Och jag tänker inte fjäska för chefen eller grovhångla med någon arbetskamrat, inte heller tänker jag trilla under bordet. Däremot ska jag ta mej en sup till sillen och lite annant smått o gott invärtes förtäring....
    /B-M

    SvaraRadera
  5. Bara 14% som säger sig upplevt att vissa arbetskamrater inte har haft kontroll på sig själva på firmafester?Jag tror nog att det är betydligt fler F-festdeltagare som upplevt lite väl "glada" arbetskamrater.

    SvaraRadera
  6. Anonym, misstänker att du har helt rätt med de 14%. Men när har vi kunnat lita på norrmännen, undrar Jas, siffran verkar rent av Gripen i luften.

    Öbon, du är mitt i livet - njuuuut av din herrejösseshelg, och B-M, vilken hippa du ska på ikväll, den skulle jag vilja va med på!
    Björn och jag ska ha firmafest a la Öbon, det blir vi två och krabba. Dvs......om han har tid med mig. Han är galet lycklig efter att äntligen köpt sig sin Ipad idag!
    Helgkram till er!

    SvaraRadera