onsdag 29 december 2010

Oassimillerade talibaner.


Bakom den här dörren bodde en ensam man i huvudbonad, svart helskägg, långskjortor, han uppförde sig enligt våra traditioner lite märkligt, skyggt, och avvisande, vände bort huvudet och ville inte hälsa.
- Vi kunde se in i hans lägenhet hur han flera gånger om dan låg på golvet och bad, säger en av alla skakade grannar på adressen som stormades idag av danska PET.

Hela dan har polisen undersökt lägenheten, släpat ut ägodelar däribland automatvapen, och spärrat av hela trappuppgången.

Tyvärr så kommer dessa kännetecken och beteenden att nu, mer än nånsin, göra oss frihetsälskande dödsförskräckta.

Ekstrabladet

4 kommentarer:

  1. Din beskrivning av terroristerna Carina-Fina, tyder på att det kan finnas sådana i många orter i "vårt" land.Dagligen ser jag sådana i skock samlas utanför sin "moskee"Däremot är jag inte så nyfiken,att jag smygtittat om man gör gymnastiska övningar på golvet.Men att denna byggnad fungerar som omslagsplats för illegala invandrare har jag upptäckt...Här kan man tidvis se en stor del av jordens olika befolkningsgrupper.Allt från Afghanska bergsfolk,till Jordanflodens dalar och Afrikas horn....

    SvaraRadera
  2. Thorsten Schütte2010-12-29 18:03

    "Vi kunde se in i hans lägenhet hur han flera gånger om dan låg på golvet och bad" - och? Det gör alla troende muslimer, det gör dem sannerligen inte till terrorister. Hade själv en doktorand jag var handledare för som var troende muslim, hade bönemattan på kontoret och visade mig bilder från hans pilgrimsresa till Mecka - men han var inte terrorist utan lysande blivande vetenskapsman!

    SvaraRadera
  3. "Tyvärr så kommer dessa kännetecken och beteenden att nu, mer än nånsin, göra oss frihetsälskande dödsförskräckta."

    SvaraRadera
  4. Ulf Hjertén2010-12-29 19:11

    Många kristna bugar också inför altaret. En religiös gest för ödmjukhet. Det är inte själva handlingen som är avgörande utan hur den enskilde tolkar sin handling. Man brukar ju säga att vad hjärtat är fullt av det talar munnen. Man skulle också kunna säga att vad hjärtat är fullt av det uttrycks i en symbolisk handling. Huvudfrågan blir ju då: Vad är det för tolkningar som gett mig de värderingar som mitt hjärta fyllts med? Ja, är det ledare fyllda med hat och förakt som oemotsagda får stå för den religiösa tolkningen då är det nog lätt att man rycks med.Därför menar många av mina närmaste att dialog över gränserna är så viktigt. Men hur når man in i dessa hemliga celler? Inte är det lätt. Reinfeldt som statschef går balansgång på slak lina när han ska uttala sig. Ta avstånd från våldet utan att så mera förakt för majoriteten av den muslimskt troende delen av befolkningen. Hoppas han har goda rådgivare. Förhoppningsvis gärna några muslimska också.

    SvaraRadera