onsdag 29 december 2010

Demokratin och oskyldiga människor under attack igen.


Ekstrabladet I en stor aktion har dansk säkerhetspolis i dag anhållit fyra personer för planerad terror i Köpenhamn. Samtidig har svenska Säpo anhållit en person i Sverige.
Tre av de anhållna terror-misstänkta bor i Sverige och reste till Köpenhamn natten mellan den 28. och 29. december.

De körde en Toyota JXH 965, som hyrdes hos Statoil i Kista. Stockholm.

Förutom de tre svenskarna är en 26-årig irakisk asylansökande boende i Köpenhamn gripen. De tre är en 44-årig tunisier, en 29-årig svensk medborgare född i Libanon och en 30-årig svensk medborgare vars födelseland är okänt.

De fem personerna har planlagt ett terrorangrepp mot JyllandsPostens/Politikens Hus på Rådhusplatsen i Köpenhamn, avsikten var att döda så många som möjligt. Atacken skulle utförsas en av de närmsta dagarna.

Gripandet har kunnat göras efter en längre tids spaning och övervakning i samarbete mellan danska PET och svenska SÄPO.

- Med gripandet har polisen lyckats avvärja ett omedelbart förestående terrorangrepp. Flera av de misstänkta betrakltas som militanta islamister med förbindelser till internationella terrornätverk.

Lars Munch, Jyllandsposten uttalar: Det är ohyggligt tungt för våra medarbetare och deras familjer att åter utsättas för allvarliga hot.


SvD

9 kommentarer:

  1. Tänk om media kunde skriva ut etniskt ursprung. Vid alla brott.

    SvaraRadera
  2. Re Anonym: Ja, din tanke är god,men det skulle avslöja bluffen kring det "mångkulturella"Men sent skall den skyldige vakna".....

    SvaraRadera
  3. Ulf Hjertén2010-12-29 15:44

    Jag minns första gången jag såg teckningen av Wilks i Jyllandsposten. Vad gagnar den tänkte jag. Ett och annat garv hördes kanske. Antagligen hade filmens Pajalajägare gapflabbat. Men annars? Jag är orolig för tid vi har framför oss. Känner att motpolernas skruvar dras hårdare och hårdare. Terror planeras säkert på fler ställen, av fler grupperingar. Vid årets nyårsbån ska jag läsa bl.a. "vad våldet må skapa är vanskligt och kort/ det dör som en stormvind i öknen bort/" Ur Tegnes "Det eviga". Vad jag önskar att alla ilsket frustrerade och kanske hatiska skulle sätta sig i lugn och ro begrunda några strofer ur min idag färdigskrivna "Nyårsklockor" : Nytt år/ nya vindar drar fram/ över ännu frusna/ förlamade relatiner// Låt oss önska varandra/ det nya goda/ genom öppna hjärtans/ värmande kärleksdroppr// Nyårsklockor/
    hoppfulla klanger/ spelade på strängar/ stämda inne i evighetens mysterium.

    SvaraRadera
  4. Glädjande Ulf,att du tar fram några av alla de stora nationalskalder,som dagens "kultursnobbar" anser aldrig funnits i vårt land.Tänker ofta på en av mina otaliga lärare,som lät oss ta del och lära känna...Denna stora skara som genom sina alster,skolat oss som föddes på medeltiden.Förnekar man sitt ursprung,saknar man framtid....(tänker på vänsterslöddrets Dramaten-aktion för en tid sedan)

    SvaraRadera
  5. I en av dagens kvällsblaskor,uttalar sig en svensk terroristexpert vid namn Magnus Norell(troligen just hemkommen från en annan planet),om våra inhemska "svenska" självmordsbombare.Bevare oss från sådana expertutlåtande,men kanske en förklaring till att Palmemordet aldrig kunde utredas.Men nu är det naturligtvis svårt,att erkänns sina egna och de styrandes fel !!!!Kan det verkligen enbart skyllas,p.g.a två serietecknare,som allt detta nu sker ??? F-n trot sa kolingen....

    SvaraRadera
  6. Värmande kärleksdroppar, hoppfulla klanger.....
    tänk om det kunde bita på stelfrusna och förvridna!

    SvaraRadera
  7. Sverige, en nation befolkad av Europas förmodligen mest naiva människor. Svensken i gemen är som ett litet barn, med “barnatron” i behåll. “Vi” tror alla om gott, alternativt ignorerar relevant information, så till den milda grad att vi till omgivningens förvåning ofta ger redan kända kriminella en fristad. I synnerhet om dessa individer drar någon snyftvals om förföljelse i hemlandet. Sverige härbärgerar tusentals människor med kriminell bakgrund från Balkan, Irak, Somalia och ett otal andra länder, trots att dessa ofta pekas ut av sina landsmän, med dokumenterade bevis. Men icke, här är alla så välkomna så, möjligtvis med undantag för de allt frekventare fall där våra myndigheter med en druckens envishet och naivitet gör sitt bästa för att utvisa verkligen hjälpbehövande sjuka, barn och reella politiska flyktingar. Dem utvisar man, men låter dömda mördare, krigsförbrytare, våldtäktsmän m. fl. stanna. Märkligt är bara förnamnet. Inget under att vare sig USA´s, Storbritanniens eller flertalet andra västländers myndigheter inte har det minsta förtroende för SÄPO, Polisens, Regeringens eller andra Svenska aktörers förmåga att ens på ett rudimentärt vis bekämpa terrorism och grov brottslighet.

    Nej, det är dags att öppna ögonen, sluta sila mygg och svälja kameler! Sverige skall vara ett demokratiskt, öppet och tolerant samhälle, men inte toknaivt för den sakens skull. Vi blir utnyttjade av mörka krafter, som bland annat driver sina sjuka ideologier i religionens namn. Sätt åt idioterna som ägnar sig åt terrorbrott som de simpla förbrytare och mentalt störda individer de är, ge dem inte legitimitet som om de verkligen handlade i religionens namn!

    Lars J

    SvaraRadera
  8. Ulf Hjertén2010-12-29 20:09

    Nej Lars J. Vi är inte en nation av naiva idioter. Om du tror att man är tappad bakom en vagn för att man tror att öppenhet och tolerans är att föredra före "hårda nypor" så är du ute och cyklar. Under många år, så länge jag orkade, var jag aktiv i Amnestys flyktingarbete. Så mycket djävulskap, så mycket ondska jag i detta arbete fick ta del av, det finns det inte ord för.Så inte är jag naiv. Jag vet att det finns kriminella som fått uppehållstillstånd. Jag vet att det finns hat och hämdbegär hos några framförallt unga muslimska män. Jag vet att finns män som är förblindade av traditioner som hedersmord. Det är en grymt svår balansgång vi som nation måste gå när vi ska tackla alla dessa problem. Men för den skull skall vi väl inte kasta ut barnet med badvattnet, dvs det allra finaste vi som nation har, vår öppenhet och tolerans och den humanism som präglar våra politiska partier. Jag tror att jag skulle kunna hålla på hela natten att räkna upp långt värre utnyttjande i vår värld än det som du tycker att vi är utsatta för. Balans efterlyses. Då kommer vi längre.

    SvaraRadera
  9. Thorsten Schütte2010-12-29 21:28

    "våra myndigheter med en druckens envishet och naivitet gör sitt bästa för att utvisa verkligen hjälpbehövande sjuka, barn och reella politiska flyktingar" Stämmer tyvärr in på dom skamliga utvisningar av kristna till Irak!

    SvaraRadera