fredag 17 december 2010

Kadhammar kliar sig i huvet. Igen.


Peter Kadhammar Aftonbladet frågar sig i efterdyningarna av terrordådet:

-Varför har Aktuellts redaktion fått för sig att Omar Mustafa,generalsekreterare för #Sveries Unga Muslimer, av alla landets medborgare, ska känna ett ansvar för 200 våldsbenägna unga män?
Ingen redaktion skulle drömma om bjuda in en vit, ensamstående Malmöbo för att förklara att vita, ensamstående Malmöbor inte skjuter på mörkhyade personer bara för att Peter Mangs misstänks ha gjort det.

Kadhammar är som en gammal stenkaka som hakat upp sig. Han lider av svår beröringsskräck, förblindad som han är av ängslighetspesten.

Ett barbariskt brott har begåtts som kunde ha orsakat så många oskyldiga människor livet. Brottet begicks i islams namn, med uppmaningar till alla muslimer i Sverige att "sluta fjäska och förnedra er själva för ett förnedrande liv långt från islam".
"Nu har islamiska staten uppfyllt vad de har lovat er. Vi finns nu här i Europa och i Sverige, vi är en verklighet, inget påhitt, mer vill jag inte säga om detta.
Våra aktioner kommer att prata för sig själva."

Och Kadhammar sätter sig ner och skriver en irriterad krönika över att en muslim inbjudits till nyhetsstudion.
?????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????

Och om det ska finnas rättvisa som i Kadhammars värld, så borde en svensk ha bjudits in till TVstudion för att ta ansvar för laserskytten Mangs handlingar.
?????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????
Eeehhhhh.....har nån hört denne Mangs uttala sig om att morden skett i Sveriges namn och att det i rättvisans namn finns flera svenskar som i enlighet med hans önskan kommer att utföra massmord på oskyldiga.

Vad är det med Kadhammar? Varför kastar sig Kadhammar ständigt i skyddsgravar och i försvarsställning inför varje muslimsk frågeställning?
Vet du vad, Kadhammar, tappa inte hela din raison détre nu, men jag tror det är kontraproduktivt. Din oraffinerade förutsägbarhet skyddar inte muslimer från verkligheten.
De vill nog själva leva i den.


# Sveriges Unga Muslimer (SUM) är en partipolitiskt obunden ungdomsorganisation för Sveriges muslimer. SUM samlar ca 40 lokalföreningar och över 3 500 medlemmar från hela landet. Organisationen grundades 1991 med dåvarande namnet Sveriges Muslimska Ungdomsförbund (SMUF). Syftet var att samla de muslimska ungdomsföreningarna, som fanns på olika platser i landet, under ett och samma förbund.

12 kommentarer:

  1. Har man följt PRAVDAS (AB) rapportering kring detta hemska dåd,från första timmen.(då hette det att en fyrverkeripjäs hade exploderat i en bil).När sedan terroristen sprängde sig på Bryggargatan,var naturligtvis denna lögn inte längre hållbar.Nu gällde det att sopa undan det hela...Snyftreportagen avlöste varandra och så är det fortfarande i denna extremblaska...Detta kan man till viss del förstå,p.g.a deras politiska hemvist.Men att följa upp det hela med rena sagorna,är väl till att förringa vår befolknings IQ.

    SvaraRadera
  2. Minns inte exakt DNs ledare idag, men i huvudsak gick den ut på att så länge inte de vanliga muslimerna, t ex Helen Benaouida m fl, inte erkänner att det finns extremister, så kommer vi inte till rätta med problemet. De vanliga (eller vad jag nu ska kalla dem) måste inse problemet och inte fortsätta säga "det har jag aldrig sett" eller "de kommer inte hit till vår moské".

    De måste bli tydligare med att våld inte är acceptabelt.
    En sak att just denna självmordsbombare ev inte hade alla hästar hemma, vilket en del nu framför som en förklaring till dådet, men nej, det finns inga ursäkter till sådana dåd.

    SvaraRadera
  3. Självklart ska ingen enda fredlig muslim i Sverige känna skuld!
    Men när någon mördar i deras namn, måste de givetvis få uttala sig.
    Hur farligt kan det vara?
    Tänker att det skulle vara helt oproblematiskt för mig som oskyldig, att starkt ta avstånd från brott som begås av någon som jag av olika skäl förknippas eller hör ihop med.

    SvaraRadera
  4. Det jag menade, och som var poängen med ledaren, var att muslimer själva måste ta tag i extremisterna och inte sopa allt under mattan. Med största sannolikhet har de inom islam lättare att få kontakt med extremisterna än vi andra.

    Men naturligtvis ska ingen behöva dra på sig en kollektiv skuld. "Svensson-muslimen" är inte skyldig till något, jag är inte skyldig till Anders Eklunds brott, Malmös judar är inte skyldiga till vad som händer och sker i Israel osv osv.

    /Öbon, som måste avsluta för stunden, har fortfarande ett par pulkalass kvar att dra hem

    SvaraRadera
  5. Vi är eniga. Sunt förnuft, Öbon!
    Tips till dig på din blogg http://rapporterfrnmin.blogspot.com/

    SvaraRadera
  6. Re:Öbon
    Det är lättare sagt,än gjort...Inom denna religon,finns lika många olika avarter,som det finns olika kristna sekter i USA.Tänk efter hur det ser ut inom vårt lands religoner.De konservativa katolikerna,kan inte tänka sig påvens något mildare tolkning. Maranata,Scentiologer,Jehovas Vittnen,o.s.v strider också inbördes,vem som kungör den rätta budskapet...För att inte i slutändan glömma ULF.

    SvaraRadera
  7. Lars, varför hoppar du på Ulf?

    /Öbon

    SvaraRadera
  8. Vem är Ulf? Förstår att han är en del av kulturen, men vad är hans budskap?

    SvaraRadera
  9. Thorsten Schütte2010-12-17 14:49

    Jag tror han menar ULF Ekman, honom kan man gärna hoppa på lite nu och då...

    SvaraRadera
  10. Re:Öbon
    Nej det är inget "påhopp",men kan erinnra mig, att Svenska Kyrkan var vid min konfirmation,vårt lands religon i troshänseende.Att sedan vissas aggeranden,att skilja bort kyrkan från staten,innebar "fri konkurrens" hör till historien..Därför måste ju även denna nämnas bland övriga...Men jag tillhör fortfarande samma kyrka som Ulf....även om vi ibland tolkar budskapen olika,men i kyrkan är som bekant högt till taket.F.ö trodde jag att du var ute och skotta !!!

    SvaraRadera
  11. Jag trodde att Lars menade Ulf H, som ibland kommer hit och kommenterar.
    Ulf Ekman kan gott få lite påhopp.

    Ang snöskottandet har jag tagit lite ledigt en stund, nu har jag de båda tonåringarna hemma, så nu får de ta över :-)

    /Öbon

    SvaraRadera
  12. Thorsten Schütte2010-12-20 09:35

    Världen i dag är inte precis mitt husorgan, men även en trasig klocka visar rätt två gånger om dygnet. Här finns det en intressant analys om självmordbombares bevekelsgrunder:
    http://www.varldenidag.se/index.php?option=com_content&task=view&id=9357&Itemid=31

    SvaraRadera