fredag 17 december 2010

Dreamlinern är här!



Nu är det slut på buller, torr luft och dåligt kabintryck, Boeings efterlängtade Dreamliner är byggd i fibermaterial i stället för aluminium. Karbonets hårdhet gör flygplanet lätt och energisnålt. Fönstren blir större och det rostfria skalet tillåter högre luftfuktighet i kabinen.
JUBEL!

6 kommentarer:

  1. Carina-Fina man skall aldrig ropa hej förrän....Vi måste vänta och se om den kan lyfta från marken...Boing har ju kommit i tidsnöd,när Airbus redan finns tillgänglig,om än med besvär i Rolls Royce-motorerna.

    SvaraRadera
  2. Jag veeeeeeeet, men ändå......
    vicken dröm för en gammal flygis!

    SvaraRadera
  3. Thorsten Schütte2010-12-17 14:45

    Jag känner mig kluven inför dessa jätteflygplan: å ena sidan skönt att komma bort från sardinburkskänslan å andra sidan: om det går åt pipsvängen blir det en hel Estonia i luften...

    SvaraRadera
  4. Jag uppskattar de miljövänligare och hälsmässiga fördelarna.

    SvaraRadera
  5. Thorsten Schütte2010-12-18 12:24

    Låg kabintryck får man sannolikt finna sig i även i detta plan. Kabintrycket sänks ju till anständighetens gräns för att skillnaden mot trycket utanför inte ska bli för stor, vilket skulle kräva ett tjockare och tyngre skal. Ett flygplan är ju en tryckbehållare!

    SvaraRadera
  6. Har personligen minimala kunskaper om flygplan och dito bransch.Men visst blir det allt viktigare med lägre energiförbrukning även vad beträffar flygplan.Precis som med mera "marknära" fordon av olika slag./Petter

    SvaraRadera