måndag 13 december 2010

I vårt öppna Sverige


får man starta en Facebooksida där man hyllar terroristen och hatar och hotar att döda alla oss svenskar:
" I was just praying and god was told me that I should not listen to what Swedish people have to say due they are a very week people and many of them are just gays or alcoholics. You Racists should be a shame coming to a memorial page and say racist things.
It's a real shame that none of you died. Swedish people deserve to die. Allha Akbar! Holy war!"

I vårt öppna Sverige kan terrorceller bildas och verka fullkomligt fritt. Makthavarna är ädla personer med mycket höga ideal, och deras tro på det goda i alla människor overkligt orubblig .
Hjältestatuset får nu ny unga muslimer att vilja välja samma väg. Våra grannländer fasar över konsekvenserna av den 12 december i Stockholm.

Aftonbladet SvD DN Sydsvenskan GP

11 kommentarer:

  1. Wakeup and smell the coffee!!!
    Nu kanske alla svenskar (förutom våra dåraktigt politiskt korrekta politiker) vaknar och förstår vilket problem det enda oppositionspartiet(SD)pekat på sedan länge.
    /HellBoy

    SvaraRadera
  2. Förr sade man -Sådana föräldrar,sådana barn -
    Detta ordspråk kan översättas på våra politiker i den insnöade 7-klövern...Inte nog med att man lever i sin egna avskilda värld,man saknar ögon att se vad som varit uppenbart,för alla oss andra..Sen förundrar man sig dessutom,"att något sådant kan inträffa i Sverige" Landet som är jordens mest mångkulturella och med en muslimsk täthet,utan jämförelse..och fortfarande dräller nya in dagligen.

    SvaraRadera
  3. Thorsten Schütte2010-12-13 10:11

    Hur hindra en facebook-sida? Jag tror servrarna står i USA eller något tredje land. Och om man på hågot sätt kommer år i alla fall och släcker/censurerar, var drar man gränsen? Knepigt! Vill påminna om forskaren som forskade på tecknade serier, bl a manga, och åkte dit för barnpornografibrott.

    SvaraRadera
  4. Om det var svensk ursprungsbefolkning som skapat en sida där vi utgjuter hat och hot över en människogrupp. Skulle den stängas omedelbart med hänsyn till det rasistiska innhållet?

    SvaraRadera
  5. Thorsten Schütte2010-12-13 11:00

    Nja, för det första finns väl sådana sidor också i nätets undergrundsvegetation (om man söker sig högerut från Flashback o s v vilket inte precis är det man gör på en jobb- eller familjedator och därmed i mitt fall inte alls), för det andra kan det hela lätt som en plätt flyttas till servrar utomlands. Vi måste finna oss tillrätta i och förhålla oss till en ny verklighet, där fungerande censur och hemlighet knappast existerar längre.

    SvaraRadera
  6. En filosof sade en gång "Var glada att Ni inte kan se verkligheten"
    Därmed vill jag inte ha sagt att vi Nordeuropeer är naiva,men att många borde ha sett sig om,för länge sedan.Nu tycks det vara allt för sent.. Thorsten,i en tidsålder när sådana tvivelaktiga peroner som Assange,fritt huserar,borde kanske många på höga poster,tänkt efter före....Nå väl efterklokhet,lär inte hjälpa nu,TÅGET HAR GÅTT !!!

    SvaraRadera
  7. Thorsten Schütte2010-12-13 12:37

    Wikileaks/Assange har gjort en förtjänstfull insats genom att visa att det ser precis så illa ut bakom stängda dörrar som vi alltid har trodd i vår mörkaste stunder...

    SvaraRadera
  8. Thorsten:Tror att alla likaväl som vi två,vet hur dessa valda "herrar/or",missköter sina tilldelade uppdrag...Skvaller och löjliga kommentarer (oftast likt mina),kan vi klara oss förutan.Du skrev i en annan kommentar kring den amerikanska drycken contra vår Julmust...Vad skiljer dessa båda åt,förutom kanske coffeinhalten och reklambudgeten ???

    SvaraRadera
  9. Thorsten Schütte2010-12-13 13:40

    Coca Cola och julmust har ganske liknande rötter med (hemliga) kryddextrakt, sockerkulör, socker och (fosfor-, citron) -syra som huvudingredienser, dessutom koffein i Coca Cola. Kokainet försvann redan tidigt i historien eftersom kokain i betydligt större doser än i drycken blev knark och således illegalt.
    Jag personlligen föredrar julmust, Coca-Cola är för söt. Här finns en marknadsföringsidé: erbjud uppigande (jul)must med koffein, den kanske sopar mattan med Coca-Cola även resten av året...

    SvaraRadera
  10. Ulf Hjertén2010-12-13 15:24

    När alla mediaexperter sagt sitt och bloggintensiteten avtagit och vardagen är lika grå igen då ska vi återkomma till en längre lite mera lågmäld dialog kring fanatism, terrorism, ensamhet, övergivenhet, tomhet med åtföljande identitetskris osv. Hur unga människor (oftast män) kan utvecklas till självmordsbombare, utrusta sig med vapen och ge sig in i skolor och urskillningslöst meja ner elever och lärare, mörda Anna Lindh på ett varuhus, är en ytterst komplex kontext som tarvar eftertanke. Min enkla utgångstes i ett sådant samtal är att vi lever i en tid med ett stort andligt ozonhål.

    SvaraRadera
  11. Thorsten Schütte2010-12-13 16:14

    Rätt Ulf, att vänta lite tills dammet har lagt sig!

    SvaraRadera