torsdag 23 december 2010

Fattig man står på strand - räcker ut sin högra hand...


Kina har erbjudit sig att bistå länderna i eurozonen med ekonomisk hjälp, och vill stödja den internationella valutafonden med "mera sammanhängande aktioner" för att stabilisera Europas finanser. Det säger en taleskvinna för Kinas utrikesministerium, och påpekar samtidigt att eurozonen är ett vktigt områda för Kinas utländska investeringar.
Vad snälla de är, kineserna........

SvD

3 kommentarer:

  1. En Buddahgris med sneda ögon. Mycket roligt. Var får du alla roliga,fina och tänkvärda bilder ifrån. Du har så bra sync med dina bilder och din text.

    Snälla kineser? Ja, jag vet inte det. Dom handlar nog helt i egensyfte skulle jag tro. Men det förstår du. Dom försöker få in en fot i Sverige på mineralletning har jag hört så snart har vi väl kinesiska gruvföretag här. Andra utländska gruvföretag har vi ju redan här. Boliden ägs av Kanadensare. Lite snopet för mig då jag trodde det var helsvenskt. Vi (staten) borde ta hand om vårt eget guld inte ge bort det i utbyte mot arbetstillfällen.

    Många andra viktiga företag ägs av utlänningar. Många ägs av arabiska finansmän. T.ex oljeraffinaderier och bensinkedjor. Det är kanske därför som våra politiker ser ut att trampa på glödande kol så fort protesterande röster hörs om det ökande Islamska inflytandet i landet..

    Anders

    SvaraRadera
  2. AHA-upplevelse, tack Anders, det du beskriver som så exakt, politiker som ser ut att trampa på glödande kol....som jag har undrat!
    Tack för berömmet, jag har så roligt när jag letar bilder, vet precis vad jag är ute efter, och ger mig inte förrän jag hittar det!

    SvaraRadera
  3. Thorsten Schütte2010-12-26 21:28

    Det känns tryggt att en icke liten andel av utlandsägda företag i Sverige ägs av - Norge! Sedan är svenska inte precis alltid omtyckta utomlands som ägare - enligt min tyska släkt är Vattenfall den största skadan på varumärket "Sverige" i Tyskland sedan trettioåriga kriget...

    SvaraRadera