onsdag 22 december 2010

Bara losers.


Derbyt fick avbrytas - efter jätteskandalen
Jimme Ölvestad gjorde 2-1 till Djurgården.
Samtidigt stormade derbyhuliganer varandras läktare.
Kort senare lämnade samtliga spelare isen.
Pyrotekniska föremål kastades mellan läktarsektionerna i Globen, och giftig rök spred sig i arenan, samtidigt som överladdade fans försökte tränga sig igenom kedjor av supporterpoliser.
En pappa säger:
- Det här var droppen. Aldrig mer ett derby när det finns såna grisar bland fansen som bara vill förstöra. Jag tar aldrig med min grabb på derby. Det är inte värt det, säger en pappa i 40-årsåldern efter matchen.


Det här utslaget av svensk "läktarkultur", kom den som en överraskning för polisen?
Nu vrålar löpsedlarna och rubrikerna braskar.
Men, heeeeej, det var Djurgårn - AIK!!!!!!
Nån hemma hos polisen?????
Nu slår alla sig för pannan, det är upprörda känslor över dessa yrkesligisthuliganer, men fokusera rätt för helsefyr.
Själv är jag rasande över att pappan ovan och alla hockeyfans inte kan förvänta sig att få gå och se en match utan fara för livet.
Ansvaret är polisens, de finns till för att skydda oss medborgare, ta det ansvaret!
Scanna som före en flygresa, bevaka, spela utan publik, gör nåt. Visa att det är polisen inte våldsidioter som styr stan.
NU.


Expressen Aftonbladet DN SvD

3 kommentarer:

  1. Thorsten Schütte2010-12-23 11:20

    Huliganerna är idrottens terrorister. Samma kniviga frågor kring kollektivt ansvar och kollektiv bestraffning ställs här!

    SvaraRadera
  2. Ulf Hjertén2010-12-23 12:04

    Som idrottsvän och f.d. Ish-målvakt blir man naturligtvis upprörd. Dessvärre är det länge sedan jag förlorade hoppet. Jag minns min gamle lärare på Poppius, Glokar Well som undervisade om sportjournlistikens ansvar. Han skulle vända sig i sin grav om han fick läsa framförallt kvällsstidningarnas uppskruvade och våldsamt utrymmeskrävande bilder och texter om allt utom idrottsutövarnas idrottskompetens. Dessa nya "sportjournalister", den nya tidens besserwissrar är allt annat än oraklen Glokar, R:et, Grive m.fl. De kunde få med idrottens nerv utan att bli vulgära och bombastiska. Nostalgi? Ja, ok då.

    SvaraRadera
  3. Njuter av att dela din nostalgi, Ulf!

    SvaraRadera