torsdag 23 december 2010

Ah schließlich!



Nyhetsbyrån Bloombergs släpper idag uppgifter om att Lufthansa kan avisera ett övertagande av SAS under första halvåret 2011.Spekulationerna fick flygbolagets aktiekurs att rusa uppåt under förmiddagens handel på Stockholmsbörsen.

Läckert! Precis som jag tror aktiehandlarna att vad SAS behöver, har behövt i tio - tjugo år - är en ledning som vet, kan, är proffs på, har ett hum om hur man driver ett flygbolag!

God Jul alla superproffsiga kollegor på mitt älskade SAS!






DN SvD

5 kommentarer:

  1. Thorsten Schütte2010-12-23 11:45

    Jawohl, hoffentlich geht es gut!
    Vill dock varna lite grand: När ABB bildades av svenska ASEA och schweizisk-tyska BBC visade sig att här hade man föst ihop de tre länder som är mest lika varandra i kynnet i Europa, vilket enligt mottot "släkten är värst" ledde till diverse krångel och revirstrider mellan Europas tre värsta Besserwisser!

    SvaraRadera
  2. Vi är nog mer vana än de flesta vid sammanslagningar, både på gott och ont. Dessutom föreligger det som vi alla vet, kulturskillnader närmre än Tyskland. SAS är tre länder.Nu blir vi förhoppningsvis fyra. Spännande! Nu är det bara att damma av tyskan och sätta tänderna i en ny konstellation! TACK för informationen, Carina! Det kändes som en riktigt BRA julkapp. Själv njuter jag av ett välförtjänt jullov efter en tuff termin med mina gymnasieungdomar.

    Önskar dig, dina nära och kära en riktigt God Jul och ett Gott Nytt År

    STOOOOOOOR SkåneKram/Cia

    SvaraRadera
  3. "Kulturskillnaden" är inget problem när Lufthansa tar över SAS. Det som därefter gäller är Lufthansa's kultur och den är verkligen inte att förakta. Att pyttelilla SAS skulle ha något att säga till om efter att ha blivit övertagen är verkligen skrattretande. Ja, sedan är det slut på sötebrödsdagarna och alla från SAS, som kanske har lyckan att ävenledes bli övertagna, får lära sig hur det går till när man arbetar för profit istället för prestige.

    SvaraRadera
  4. Oj, så bitter Anonym! Jag älskar andan i SAS, det som gräsrötterna står för, det genuina, fina, servicesinnade och storartade.
    Tror nog att alla som nu rusar efter SAS-aktier förväntar sig Lufthansakultur, den svenska/skandinaviska ledarskaps och chefskulturen har bara gått ut på att få direktörerna i SAS nöjda, så bevare mig för den.
    Måtte de anställda nu se en ljusning när det gäller att få bli sedda och betraktade som en tillgång, istället för...
    Det är min filosofi, man bygger upp nerifrån, skapar en mänsklig och sund arbetsmiljö och lust och glädje.
    Du ska se att det kommer att bli bra!

    SvaraRadera
  5. Anonym: Jag har levt och arbetat i många världsdelar och länder, så även i Tyskland. Vi i SAS kommer självklart inte att ha problem med att arbeta under "tysk flagg", om vi nu har lyckan att få följa med i flytten eller kanske få söka om våra jobb. Anonym är varmt välkommen att erfara hur vi arbetar ombord (det är där jag arbetar), det har anonym uppenbarligen ingen tidigare erfarenhet av. Välkommen ombord oavsett om det är SK eller LH, vi har hjärterum och stjärterum även för bittra individer!

    God Jul/Cia

    SvaraRadera