onsdag 29 december 2010

Bush kom tillbaka?


Afghanistans President Hamid Karzai längtar tillbaka till de gyllene åren av den tidiga Bush-administrationen. Den nya tiden präglas av anti-U.S. och konspirationsteorier,Karzai är övertygad om att amerikanarna nu arbetar emot honom. Allt enligt en diplomatisk källa.

En amerikan kommenterar:

"Oh, for those golden years under Bush:

Unemployme­nt doubled from 4.2% to 8.2%
Budget went from a 236 billion surplus to a 1.2 TRILLION deficit (a 1.4 trillion drop)
National debt doubled from 5.7 trillion to 10.6 trillion (a 4.9 trillion increase)
Dow Jones plunged 25% from 10,587 to 7,949
Gasoline tripled from 1.44 to 4.11 per gallon (peaked July 2008)
Economy losing 700,000 jobs monthly
Economy in total freefall."

När världen börjar längta tillbaka till president Bush, då har President Obama problem, big time.

Huffingtonpost

9 kommentarer:

  1. Thorsten Schütte2010-12-29 10:44

    Den amerikanska kommentatorn har träffat huvudet på spiken: Bush ruinerade USAs ekonomi vilket på sikt kan bringa hela imperiet på fall. Clinton var den enda president i modern tid som med blod, svett och tårar fixade uthålliga budgetöverskott. Men så hade han också en lapp på väggen, för att påminna sig själv:
    It's the economy, stupid.
    Hans eskapader i de orala rummet skymmer tyvärr att han i övrigt var en av de bästa presidenter USA någonsin hade! För övrigt åstadkom GP i Sverige något liknande, att före Sverige från ett statsfinansiellt läge likt Greklands till stabila överskott, också han hade ett ordspråk: Den som är satt i skuld är inte fri...

    SvaraRadera
  2. Såååå bra, It´s the economy stupid. Visste inte detta. Suveränt! Varför har inte alla detta?

    SvaraRadera
  3. Göran Persson och de andra "politikerna" före och under 80-talsfestandet,har väl minst av alla något att yvas över !!!Stal bl.a hela ATP-kassan för oss.Nationellt tvångssparande sedan början av 60-talet,och därpå 256 miljarder SEK,upp i rök...Nej,här borde nog andra beslut ha skett,för att vi liksom många Europeiska länder,inte ska behöva hamna i misär.Thorsten glöm inte,att "die dumme Schweden" har högsta skattetrycket på jorden...Men hur länge till orkar man,som du så riktigt uttrycker dig ????

    SvaraRadera
  4. Thorsten Schütte2010-12-29 16:07

    Jag är långt ifrån en fan av GP, förlåter honom aldrig att han med Centerns benägna hjälp över en natt tog bort min svärmors änkepension, t ex. Men det fundamentala har både han och Clinton greppat: Bara med starka statsfinanser har ett land äkta handlingsfrihet, annars blir man slav under dem som lånar ut pengarna, t ex USA under Kina som sitter på hälften av USAs utlandsskuld eller så och som nu även börja att köpa PIIGSens skulder...

    SvaraRadera
  5. I sak är vi båda än en gång ense,men en nationalitet glömde du bort...Tänker på sions söner och bankirer...Men i och för sig tillhör ju dessa också USA...

    SvaraRadera
  6. Thorsten Schütte2010-12-29 17:59

    Men snälla Lars, håll antisemitism bort från denna blogg. Jag tillåter mig att vara mycket kritiskt mot staten Israels politik mot palestinierna, men där går gränsen för mig!

    SvaraRadera
  7. Ja nu är det jobbigt för amerikanarna speciellt när bensinen där kostar motsvarande 6-7kr litern.....Med dom bränslepriserna är det inte konstigt att dom fortsätter och köra överdimesionerade "monsterpickups"som drar 1,5-2 liter per mil.Om politikerna "over theere"skulle våga höja bränsleskatterna närmare till europeisk nivå skulle USA kunna lösa mer av sina problem än dom skulle kunna drömma om.Vill samtidigt betona att jag definitivt inte är någon USA hatare.Har en svåger som är amerikan (bor nu i Sverige)han gillar inte Bush politik ej heller bränsleslukande bilar.Tycker att många har en stereotyp bild av amerikaner(gäller inte denna blogg med gäster)där dom framställs som totalt okunniga på världen utanför USA,vilket inte stämmer./Petter

    SvaraRadera
  8. Thorsten:Jag är på intet sätt antisionist,men samtidigt finner jag ingen grund,att förtiga verkligheten inom bank/finanssektorn...För det var ju detta som vi inledningsvis "tyckte" till om.

    SvaraRadera
  9. Thorsten Schütte2010-12-29 21:33

    Nja, att det finns en överrepresentation av personer med judisk börd i finanssektorn har väl sina rötter i att i gamla tider var många yrken förbjudna för judar, dock ej bank/utlåningsverksamhet man såg ned på. Att sedan bli duktiga i de nischer dom har blivit anvisade kan man ju knappast klandra judarna för. Lika lite som man kan förvånas över att så många judiska forskare utvandrade till USA efter 1933 och förflyttade Nobelpriserna från Tyskland till USA. Som man bäddar får man ligga!

    SvaraRadera