fredag 31 december 2010

2010 års grymmaste, obarmhärtigaste och hjärtlösaste käftsmäll.


Aftonbladetpublicerar idag en lång artikel av Jan Scherman, där han berättar att han fått ett förtvivlat brev av Sveriges drottning, hon berättar däri hur det känns att som oskyldig offentligt pekas ut, och likställas med Adolf Eichmann i Tv4as Kalla Fakta.
Vad gör Jan Scherman med detta privata brev från en kvinna som vänskapligt tillskrivit honom på hans privata hemadress, under sitt helt privata förnamn?

Han avvaktar slugt och med medial finess till en perfekt mediadag, noga utvald media, och använder sen sin maktposition och publicerar ett extremt smaklöst och vulgärt påhopp som offentligt svar.

Själv äcklas jag av människor som storvulet inbillar sig att de granskar makten, när de i själva verket bara ynkligt sparkar på bakbundna människor som redan ligger.

16 kommentarer:

  1. Thorsten Schütte2010-12-31 15:02

    Såg rubriken när vi släpat oss till ICA för att handla festmaten och tänkte att nu får det väl räcka, ämnet är uttjatat och utagerat. Jag ogillar även skarpt det nära samarbetet mellan kvällstidningar och reklamkanalerna som skapar ett ständigt idisslande, en ständig rundgång av låtsasnyheter, oftast om kändisar och såpadeltagare. Innan de flesta tidningar gick över till tabloidformat gav jag mig själv dispens att läsa kvällstidningar under flygresor för att inte knocka bänkgrannen vid hanterandet av en fullformatstidning. Men det behövs ju inte längre nu!

    SvaraRadera
  2. Det här säger mer om Schermann än om Sveriges drottning. Fy fan.

    SvaraRadera
  3. Hade aldrig hört talas om denna "O:a" innan han hade fräckheten att censurera vår (SD:s) valspott.Hade egentligen aldrig tänkt avslöja vem som lyckades dra i nödstoppet först !!! Men som en ren hämnd mot denna simpla Jan Scherman.Den gamla svenska damen lyckades sno åt sig stoppet,före de mumifierade...Nu vet alla läsare av bloggen, den hemlighet som han förborgade för er...Denne man har m.a.o tidigare satt sig över lag och rätt i detta landet...Det tråkiga tycks vara,att denne mans penningbegär och geiz står över all moral..För Drottningen hela mitt beileight.....Och för kvällsblaskorna ännu ett bevis på lågvatten,med försök att få läsarna på andra tankar,än islamistiska terrordåd !!! P.s Obs. Thorsten/Ulf m.fl att jag inte nämnt hans etnicitet D.s

    SvaraRadera
  4. Thorsten Schütte2010-12-31 16:14

    Nja, nu var ju etniciteten lätt att googla fram, men enligt min övertygelse är egenskaperna etnicitet och korkskalle helt oberoende av varandra. Och valspotten: Schermans censur eller ej, någonting att vara stolt över är den inte i vilket fall...

    SvaraRadera
  5. Den här kommentaren har tagits bort av bloggadministratören.

    SvaraRadera
  6. Scherman är gårdagsnyheter, Per Oscarssons hus har brunnit ner! svempa

    SvaraRadera
  7. Thorsten Schütte2010-12-31 17:48

    Det med Per Oscarssons hus är verkligen sorgligt. Hoppas ingen var i huset!

    SvaraRadera
  8. Bra sagt Thorsten om varför man inte behöver läsa kvällstidningar ens på flyget längre när nästan alla dagstidningar numera är "tabloiber".Var nyss in på aftonbladets hemsida med anledning av branden i P Oscarssons hus.Dom hade tydligen hunnit med att intervjua anhöriga om hans befarade bortgång.Snacka om cyniskt.Låt dom anhöriga vara ifred i denna tragiska stund./Petter

    SvaraRadera
  9. Thorsten Schütte2010-12-31 20:14

    Fick dåliga vibbar direkt vid första nyheten om branden. Och går han med fru inte att få tag på nu är ju risken stor att det hemska har hänt. Jag tycker också att det brinner friskt här i Sverige, nyheter om bränder är mycket vanligare här än i mitt gamla hemland Tyskland!
    Vilken sorglig årsavslutning!

    SvaraRadera
  10. Ulf Hjertén2011-01-01 09:53

    Fick med en ilsken kommentar i Aftonbladet och den gick ut på att är man chef för en så gapig såpakanal som TV 4 så har man redan tagit skäppan alldeles överfull. Han verkar vara stor i orden den där Scherman men ack så liten på jorden. Ynklig journalistik. AB borde inte serva så illa. Thorstens vinkling om reklamkanalers och kvällstidningars förmåga att hålla ovesäntligheter "vid liv" är intressant. Den ordets frihet som jag tror på blir nog mer och mer beskuren. Men Putinklass har vi väl ändå inte nått än? Vad gäller Per O så minns jag honom bäst i rolltolkningen av Unefäldts strömstadsdeckare, polismästare Jörgensen. Minns också hur Hyland nästan tappade masken när Per visade sina kalsonger. Frid över Pers minne.

    SvaraRadera
  11. Thorsten Schütte2011-01-01 11:46

    Ser med oändlig sorg att allt tyder på att Per O med fru har omkommit i branden. Precis som för Ulf är den rollen jag mest förknippar Per med polisen i Strömstad. Pers enastående sätt att vara både disträ och närvarande samtidigt kom fram där med all sin brillians!

    SvaraRadera
  12. Vackra ord, Thorsten, och bra talat Petter och Ulf.

    SvaraRadera
  13. Mmm, gillade Oscarsson i den rollen, men han var också helt suverän som morfar i julkalenderserien "Kaspar i Nudådalen". Förutom all annan högklassig barnteve.
    Sorgligt slut, om det nu var så att herrskapet Oscarsson gick bort.

    /Öbon

    SvaraRadera
  14. F ö kan ju inte drottning Silvia lastas för något hennes far gjorde (eller inte gjorde), särskilt inte som hon själv var i förskoleåldern under kriget.
    Smaklöst av Schermann att publicera hennes privatbrev.

    /Öbon

    SvaraRadera
  15. Välkommen tillbaka Ö-bon,har varit orolig senaste dagarna p.g.a "funkstille" ute från ö`n.Smaklöst var ordet,sa Bill,skandalöst säger jag,när en sådan uppåtsträvare trampar på de av oss,som man förbjudit öppna mun..och därför ej hellre kan försvara sig.Liksom pressfolk i stort endast en får tala...och endast "sanningen" får publiceras.

    SvaraRadera