fredag 19 november 2010

Varning för Facebook.


Doktor Gennaro D´Amanto, uppbackad av två kollegor, skriver i The Lancet Medical Journal:
Facebook, och sociala nätverk generellt, kan vara en ny källa till psykologisk stress, de representerar en utlösande faktor för astmatiska och deprimerade individer.
Som exempel tar man ett fall med en 18-åring italiensk kille, som såg bilder av flickan som lämnat honom, på Facebook, och drabbades av svårartade och återkommande astmaanfall.
Och nu varnar flera läkare för användandet av Facebook.
Helt rätt, förse Facebook med varningstexten: "Inte lämpligt för 18åriga italienska killar, som nyss har lämnats av sin girlfriend, om de samtidigt har astma och är deprimerade. Dvs om det finns risk för foton på exflickvännen."

Personligen tror jag inte att astma är killens största problem.
Och inte forskarnas heller.

3 kommentarer:

  1. Thorsten Schütte2010-11-19 12:34

    Det här är nog det minsta problemet med Facebook, integritets- och beroendeproblem är anledningarna till att jag avstår!

    SvaraRadera
  2. Det värsta problemet för mig är inte alla vänförfrågningar som jag med glädje tackat JA till, utan att det då väller in på min sida alla deras vänner också. Dessa vet jag inte vilka de är, och är inte jätteintresserad av att delta i deras konversation.Är för ny för att fatta om/hur man kan få bort okända.

    SvaraRadera
  3. Carina, det går att ta bort "vänner" och deras "vänner".
    Jag är med i Facebook, men, jag är definitivt ingen slav. Men jag tycker det är kul att se vad mina vänner, släktingar och arbetskamrater har för sej. Har dessutom inte speciellt många vänner, bara en hoper..
    /B-M

    SvaraRadera