onsdag 10 november 2010

(S)yndabock (S)ökes!


S-striden: "De långa knivarna fram" "Håkan Juholt: "Hela partistyrelsen bör avgå". Socialdemokraternas verkställande utskott diskuterar krav på att hela partitoppen ska avgå.
Fyra fatala misstag kostade vänsterblocket valsegern, enligt Morgan Johansson (S): Återinförd fastighetsskatt, höjd bensinskatt, halverad krogmoms och sänkt skatt för pensionärer.

Ehhhhhhhhhh? Om de tror att det är det här orsakerna till att de förlorade valet, så har de fattat noll.
De förlorade för att de inte har någon ny intressant och lockande politik. De som fortfarande tror på socialdemokratins ursprungliga värderingar och att de har har en chans att bli regeringsparti igen, är nog dessvärre födda före 1930
Idag är Sverige ett land uppsplittrat i olika kulturella grupper som alla lever i sina miniSverige. Det gamla homogena storSverige existerar inte.
Det är helt idiotiskt att tro att man kan köra den gamla tidens politik.

Men att lägga all skuld på den aggresiva gnällspiken Östros är att göra det allt för lätt för sig. Hela ledningen framstår som skämtfigurer, helt förbrukade.
Tom jag vet exakt vad de kommer att säga i varenda intervju, så sorgligt förutsägbart tröttsamma är dessa nunor - by ut dom - överraska oss!
Med något nytt fräscht något visionärt och nyskapande.
Ska knivarna ska fram så måste hela den förbrukade maktfullkomliga eliten bytas ut. Det behöver man inte vara så himla knivskarp för att räkna ut.

SvD och Expressen DN GP

6 kommentarer:

  1. Thorsten Schütte2010-11-10 14:32

    Det som Juholt säger är inte mycket att hänga i granen. Ylva Johanssons synpunkter däremot har händer och fötter. Henne ska man ha ett öga på!
    Inom vänsterpartiet är Jonas Sjöstedt en lovande profil.

    SvaraRadera
  2. Thorsten Schütte2010-11-10 14:34

    Inte Juholt, Morgan Johansson avsåg jag...

    SvaraRadera
  3. Jonas Sjöstedt. Och V:s Hans Linde, som jag haft nöjet att träffa personligen två gånger i samband med Kvällsöppetsändningar, vilken klart lysande stjärna! I fel parti.

    YlvaJ, sorry ingen favorit, alls, känns så igår.

    SvaraRadera
  4. Ulf Hjertén2010-11-10 16:13

    Håller med dig. Det fanns inget nytt visionärt och nyskapande från S sida i årets valrörelse, liksom i förra och förra. Perssons 8 trötta år kunde vi verkligen varit utan. Så för en gammal broderskapare har det inte funnits många alternativ. I år blev det Maria W. Men det känns egentligen som en ljummen kompromiss.

    SvaraRadera
  5. Thorsten Schütte2010-11-11 10:28

    "I fel parti." Inte om dessa profiler forsätter där Gudrun Schyman gav upp, nämligen transformera V till ett helt och hållet ickekommunistiskt vänstersocialistiskt parti. Riksdagen ska kunna matcha befolkningens hela åsiktsspektrum och där behövs det en "nisch" vänster om S!
    Och Ylva - hon hübinettades ju och fick gå som statsråd när hon blev ihop med dåvarande finansministern Erik Åsbrink, men tog revansch och kom tillbaka på den tunga posten som socialminister när Erik hamnade på gubbhyllan (Vasakronan). Och innan dess visade hon modet att bra parti från V till S, vilket också tyder på en person som tänker själv. Hennes stil är inte konfrontatorisk utan mera resonerande, vilket jag uppskattar.

    SvaraRadera
  6. Ulf Hjertén2010-11-11 12:50

    Att tro att V kan förvandlas till ett ickekommunistiskt vänsterparti är nog inte tänkbart med mindre än att det blir en ny delning. Och sådana har vi haft nog av. Lars Ohlys hattande med huruvida han var kommunist eller inte gjorde ju det rödgröna regeringsalternativet tillräckligt misstänkt för att egentligen vara döfött från allra första början.

    SvaraRadera