söndag 21 november 2010

Saker jag helst inte velat se eller höra, del 1.


Våra gamla dementa låses in på nätterna, och det upprör självklart. För mig som får panik av stängda och låsta dörrar skulle det vara döden i grytan, hade förmodligen slängt mig ut genom fönstret. I ett av TVinslagen såg jag en gammal åldrad, vit på gränsen till genomskinlig, och krokig man irra omkring i en korridor, endast iklädd blöja. Jag blev bestört, helt bringad ur fattning, så tagen av den brutalt ärliga bilden av ålderdomen.
Skona mig. Skona oss.

DN

2 kommentarer:

  1. Carina-Fina:Du har själv inget säga när det är så dags...Dina politiker har redan sålt ut vården till (i flesta fall) maffiaorganiserade företag.FÖRETAG SOM ÄR UTLANDSREGISTRERADE,och därför också slipper vårt "skattetryck".På samma sätt har vissa regioner överlåtit jourläkarsystemet.I de mindre SVENSKA företagen (finns också sådana) har det blivit en viss bättring,jämfört med kommunalt drivna vårdhem(p.g.a att byråkratin försvunnit).Men tyvärr är majoriteten av oss ovetanade vad som väntar,efter ex.vis en stroke.
    Dementa i senare skede av sjukdomen,är priviligerade.Värre är det för dem som fortfarande kan tänka klart och sitter övergivna dagen lång..(med anledning av ett minimum av personal)Men just vad jag nämnde inledningsvis är en skandal,i ett land som gärna slår sig för bröstet.De äldre sjuka säljes ut likt boskap,som på tidigare djurmarknader...Den billigaste får förtroendet,därav misären..Maffian tjänar storkovan och våra politiker är fria från sitt ansvar.Jag säger som tandläkaren "var så god och skölj"

    SvaraRadera
  2. Thorsten Schütte2010-11-21 17:05

    Såg samma nyhetsinslag och blev lika förfärad. Det som ni gör mot en av dessa minsta...

    SvaraRadera