onsdag 24 november 2010

Jag blir bara mer och mer imponerad av SDs sansade taktik mot vänsterextremerna


Sverigedemokraternas ungdomsförbund (SDU) vänder sig nu emot Dramatens paroller mot SD. SDU säger nu : "Det är både synd och skam att höja omvärldens kulturer och nedvärdera den egna, och avslutar med meningen: "Som ett svar på poesifestivalens avståndstagande mot oss som parti kommer vi läsa upp klassiska svenska verk, samt hålla tal om den självförnekande kulturelit som allt för länge har tillåtits att sätta agendan för svensk kultur." Där står de alltså, lugnt och stilla i snöstormen och läser poesi utanför Dramaten, för det som det tror på. Bra där!
De skattefinansierade kulturflummarna och vänsterradikalerna, tycker att de har rätt att förskjuta svenska kulturbesökare, vars enda brott är att ha röstat i ett demokratiskt val. Fisförnäma Idioter.

7 kommentarer:

  1. Någon som förvånat sig över,att jag skämdes för att nämna mit hemland,kanske nu förstår varför !!Detta var på 80-talet och senare..Hur har det hela utvecklats ??? Inte har det blivit till det bättre,alltså är jag fortfarande skandinav...Men mitt hjärta tickar för ett bättre SVERIGE...

    SvaraRadera
  2. Luktar 30-talsinspirerad "entartete kunst" om SDU:s projekt. Helt okej att de står och läser lyrik, hade ingen aning att de var så kulturintresserade, men deras motivering var ungefär (om jag minns rätt nu från Rapport igår) "stärka den nationella identiteten" och annat svammel. Ungefär som att läsa Khalil Gibran skulle hota läsandet av Verner von Heidenstam. Snarare är det väl så att den som läser den ene OCKSÅ läser den andre.

    Men de har förstås sin rätt till yttrandefrihet, liksom poesifestivalen har det, och poesi.org.

    /Öbon (som inte läser mycket lyrik, men mängder av annan skönlitteratur)

    SvaraRadera
  3. Jag uppfattade anledningen till att SD alls stod där var för att bemöta en helt oprovocerad aggresiv attack mot partiet.
    Och för att skapa balans, att vi har nya kulturyttringar från fjärran betyder ju inte att våra gamla nationaldiktare är skit som ska buntas ihop med SD i en gammal säck, för politiserade kulturarbetare att bara sparka på.

    SvaraRadera
  4. Ingen buntar ihop "nationaldiktarna" (vilka som nu räknas som det vet inte jag. Vet någon?) som skit.

    /Öbon

    SvaraRadera
  5. Var det inte precis det Dramaten gjorde?

    SvaraRadera
  6. Thorsten Schütte2010-11-25 18:57

    "Det är dags att göra motstånd genom att välkomna det främmande, annorlunda, människor och kulturer av alla de slag." sägs i poesifestivalens skrift och är ju inget explicit nedvärderande av det svenska. Men det kan det !bli om man, som Fredrik Lindström så skönt belyser, använder ordet osvensk som ett positivt ord, som i "det här var härligt osvenskt". Motsvarande ord skulle inte vara positivt värdeladdat i något annat land i världen. Sedan håller jag med Öbon, att betona "nationalskalder och - konstnärer", att, som Hägglund prata om vanligt folk - gränsen till att kalla kultur med mera tuggmotstånd för "entartete Kunst" är hårfin!
    Nu blir det snart "Funkstille" fr - on eftersom jag är på en kombinerat privat- och tjänsteresa till Skåne, Köpenhamn och Oslo.

    SvaraRadera
  7. Förstår inte polarisering. Här bemöter och fördömer vänsterkulturfascisterna på samma sätt som de själva anklagar andra för. Ovanligt obegåvat.

    Ha en underbar adventshelg nere i det blåsvintriga, men älskade, Skåne, Thorsten!

    SvaraRadera