onsdag 24 november 2010

Det var ett orättvist och grymt straff


för mannen från parkeringsmordet i Landskrona. Eftersom offret, den äldre kvinnan, endast "föll" enligt dagens Eko, kl 17, idag.
Likadant med kapten Klänning, 6 1/2 år, fast han inte gjort nånting. Bara köpt lite sex.

Sverige - en brutalkatastrofstat för oskyldiga.

Sydsvenskan GP DN Skånskan DN

14 kommentarer:

  1. Ja, det är verkligen synd om de stackarna.

    SvaraRadera
  2. Ponera att det var ombytta roller i Landskrona..Hade en svensk kommit lika billigt undan detta mord...Hade vår PK-press förringat offret på samma sätt ?? Hade Dagens Eko då talat om en kvinna som föll ?? Ja,var och en kan ju själv dra sina slutsatser..

    SvaraRadera
  3. Thorsten Schütte2010-11-24 22:11

    Båda domar var ungefär det som kan anses rimligt inom dom givna förutsättningarna.

    SvaraRadera
  4. En människas liv i Sverige är alltså värt 2 år av mördarens liv - sjukt. Killen borde åka in på 15-20 år. Samma dumsnällhet som gör att vi snart har Arklöv ibland oss igen, han har ju blivit så snäll killen...
    Sverige är bra på nästan alla sätt, men här är det ju helt åt skogen - vi måste värdesätta liv högre än så! Vad säger mannen som fick sin kvinna dö? Jag skulle tycka 50 000 vore som en smäll på käften.

    SvaraRadera
  5. Lars Å Månsson
    Frågan är om så värst många bloggare hade ljugit om vad ekot sa om det var så, eller om det ens hade varit en nyhet som någon kände till.

    Anonym:
    Vilken mördare?

    SvaraRadera
  6. Stygge Sigge2010-11-24 23:02

    @Thorsten

    Vad är det för rimligt i att en ung frisk man som medvetet slår ner en mycket gammal kvinna erhåller ynka två år på stillot?

    Straffskalan för "Grovt vållande till annans död" lär vara 6 månader--6år.

    Det är en stor skam!
    Begår man en sådan neslig handling mot en gammal och skör människa bör man faen i min lilla låda fällas för "Dråp" ty tom min guldfisk inser att det går käpprätt åt helvete!

    För övrigt kan jag bara hålla med herr "Månsson".

    SvaraRadera
  7. Jag tycker det fega efterspelet är nästan lika illa som själva dödsmisshandeln. Ett sådant ljugande kräk med tillhörande klan borde dessutom få utvisning ur detta land för alltid(inkl släkten)som en riktig markering.

    /HellBoy

    SvaraRadera
  8. Stygge Sigge:
    Hur löser du uppsåtet för att det ska bli dråp?

    Hellboy:
    Ja, det var väl du som visste att flickorna i Bjästa hade ljugit eftersom de hade ändrat sig?

    SvaraRadera
  9. det är uppenbart att straffsystemet måste ses över i sverige. personligen tror jag på straffarbete – i detta fall är det ung man – invandrare eller inte invandrare – och en sådan kunde exempelvis arbeta inom byggsektorn eller gruvnäringen. säkerligen kunde gruvor som inte har kunnat gå med vinst pga den höga lönenivån i vårt land och slagits igen åter öppnas. de vinster som sådana verksamheter genererar kunde gå till de inte ringa ekonomiska resurser som kommer att krävas för att göra sverige ett socialt, ekonomiskt och kulturellt fungerande land igen.

    den franska filosofen simone weil hade intressanta tankar om hur ett rättfärdigt rättsväsende måste se ut. brottsligen, menar hon, måste straffas hårt, så att han eller hon skall kunna bli fri från sin (moraliska, mänskliga) skuld. straffet är till för brottslingens skull; så att hon eller han ges möjligheten att sona sitt brott.

    SvaraRadera
  10. Thorsten Schütte2010-11-25 08:30

    Sigge: Jag värderar inte, konstaterar bara att för det rubricerade brottet var straffet ungefär det förväntade. Den övre ytterligheten i straffskalan används mycket sällan. Annars skulle vi få en "inkapiteringsandel" av den svenska befolkningen i stil med USA.

    SvaraRadera
  11. PV: Trodde inlägget handlade om Landskrona och inte Bjästa (som du hela tiden tjatar om).

    /HellBoy

    SvaraRadera
  12. @ e askestad: bevare mig väl för att ha straffarbetare inom byggsektorn, som du föreslår. Eller du kanske anser att de utbildade byggarbetarna redan är kriminella? Och att hela branschen är det?

    SvaraRadera
  13. e askestad:
    Straffet är redan straffarbete. Fängelse betyder tvångsarbete.

    Hellboy:
    Är inte dina lögndetektionskriterier de samma oavsett fall?

    SvaraRadera
  14. Stygge Sigge2010-11-26 22:28

    @profanum vulgus
    -"Hur löser du uppsåtet för att det ska bli dråp"?

    Det var just det jag försökte säga med mitt förra inlägg. Vem som helst tom en ung stark man från Libanon borde förstå/inse att ger man en nästan 80årig skör dam en kraftig högersmäll rätt i ansiktet slutar detta garanterat mycket illa! Om detta räcker för att styrka uppsåtet kan kanske diskuteras. Förstår att åklagaren inte vågade chansa. Trots detta är domen ett hån mot änklingen och det svenska folkets rättsmedvetande.För övrigt borde kräket utvisas på livstid!

    @Thorsten

    Det är just det som är felet! Domstolarna håller sig tyvärr oftast i den nedre straffskalan.
    "inkapiteringsandelen" är helt egal! Bygg fler tunga anstalter och lås in slöddret innan svenska folket tar saken i egna händer. Det jäser i landet!

    SvaraRadera