onsdag 24 november 2010

Jag anklagar härmed Sveriges regering för totalitarism.


"Totalitarism är ett modernt samlande begrepp för politiska idéer och system som förespråkar en centraliserad och absolut makt utan nödvändigvis hänsyn till mänskliga rättigheter, folkets åsikter eller personlig integritet.
Praktiserad totalitarism har uteslutet genom historien använt sig utav någon typ av censur och hämmande av yttrandefrihet hos befolkningen i det avgränsade området."

Aftonbladet skriver: Grattis - Idag får alla svenskar ny grundlag.
Grattis? GRATTIS??????
Vilket hån.
Mitt demokratiska hjärta gråter och har för evigt sorg. Jag bor i en skendemokrati, politikerna och media undanhåller stora frågor av betydande allmänintresse, som de avslöjar först i efterhand. På så vis försäkrar de sig om att slippa öppen och ovälkommen debatt i frågan.
SvD SvD DN

10 kommentarer:

  1. Thorsten Schütte2010-11-24 12:28

    Ja, min son tipsade mig om det här, synnerligen upprörande sätt att handlägga en så här stor fråga!

    SvaraRadera
  2. Skönt att höra att din son, våra unga, reagerar med hjärtat på denna totala överkörning.

    Handläggandet skrämmer mig och ger mig iskalla kårar inför framtiden. Regeringar som börjar få slika dåliga vanor, att köra över folet med pansarvagn, kan förmodligen lättvindigt fortsätta i samma ullstrumpor.

    SvaraRadera
  3. En dag jag skulle halat svenska fanan på 3/4 -stång,OM jag haft en flaggstång.7-klöverns enväldiga förslag o.beslut,har liksom i Sovjets Duma,med undantag av de oppositionella (hos oss 20 SD-mandat),i duman något liknande eftersom man i förtid sätter dem bak lås och bom.Möjligen en framtidsvision även i Sverige ???
    Men hur många känner till att deras älskade "Statsminister",med hjälp av sin egen röst,idag nedvärderats till en marionett,under EU-presidenten ??Skrämmande men sant !!!!!

    SvaraRadera
  4. Thorsten Schütte2010-11-24 13:35

    Problemet är främst att man har klumpat ihop alla grundlagsändringar till ett förslag, hög och låg, bra och dålig. Exempelvis är det ju bra med 5 i stället för 8 % för personval och med att Riksdagen efter valet ska välja statsministern i stället för att den sitter kvar. Man borde ha paketerat ändringar i små paket och röstat om dom var för sig!

    SvaraRadera
  5. Så går det till i det land jag vill leva i, Thorsten

    SvaraRadera
  6. Varför gjorde man inte som du föreslår Thorsten ??Jo,då hade de brännheta frågor kommit till allmänhetens kännedom.För varje dag som går blir vi alla,alltmer centralstyrda av dessa folkvalda och deras byråkrater...Skulle vara intressant att göra en enkätundersökning,om hur många svenskar som känner till vad som idag klubbats genom.Hur landets styre överlåtits till en president i EU,etc..

    SvaraRadera
  7. Var är EU motståndarna, var är V ?
    Dessa fega stackare som inte vågar stå för sina egna förslag och ställningstagande, så fort SD tar ställning för en fråga gör S, V och MP helt om och överger alla moralbegrepp, sviker sina väljare totalt.

    SvaraRadera
  8. Thorsten Schütte2010-11-24 14:31

    Vi får se mera sådant här:
    http://www.svd.se/nyheter/inrikes/s-varjer-sig-mot-sds-skolstod_5724169.svd
    så länge vi inte får en majoritetsregering.
    Stäng in alliansen + MP i konklave, tills dom kommer ut med ett regeringsprogram!

    SvaraRadera
  9. Karl Martell2010-11-24 17:13

    Ett etniskt och religiöst enklaviserat samhälle. Som underhålls av skattepengar och grundlagskyddas. Känns det som ett recept på harmoni, utvecklig och välfärd? Snarare ett recept på gated communities, övervakning, alienation, otrygghet och konflikter.
    Fråga er VARFÖR? VEM tjänar på detta?
    Uppenbarligen verkar man ha lyssnat på Lerner Spectre från Paideia:
    http://www.youtube.com/watch?v=w_a-25MhRuk

    SvaraRadera
  10. Median har varit helt frånvarande i denna fråga och man kan ju undra varför?
    Oavsett så har troligen "blockledamöterna" begått ett stort svek mot folket.
    Det hade varit klokare att låtit denna fråga avgöras av folket.

    Sverigedemokraterna kommer att få ökat förtroende och frågan är om inte denna ändring i grundlagen kan leda till allvarliga problem för i första hand V,S, MP men även för den så kallade Alliansen

    SvaraRadera