måndag 22 november 2010

Heder åt Gefle Dagblad - heja, heja!


Vad ska en lokaltidning göra om inte ta aktiv ställning för och skydda sina läsare, samt vara som en ilsken geting på kommunpolitikerna?
Bra där GD, som nu tar tag i politikerna angående de rån som oroar Gävleborna, och kräver svar från ansvariga.
Vad gör ni då politiker?
Gefle Dagblad ringde upp medlemmarna i kommunstyrelsen och ställde två frågor:

1. Vad har du gjort för att ­göra Gävle till en tryggare stad?

2. Vad borde ni politiker göra för att stoppa rånen?

Det är dessvärre inga modiga, nytänkande, proactiva, problemlösande politiker som ivrigt ger sina genomtänkta och viktiga förslag till en tryggare stad.
De tycks ha fullt upp med att tala för sin egen duglighet, budgetera, diskutera och planera.

Men hur kan man förvänta sig av politikerna att skydda de små invånarna, när de inte ens sedan 1966 har en plan på hur man skyddar en 15 meter hög julbock mitt på torget några dagar om året?

9 kommentarer:

  1. Undrar just när den brinner ner iår?
    Och att dom sätter upp den varje år, tycker jag är dumdristigt! Faktiskt tycker jag det. Att inte ställa upp den, är inte att ge upp, det är att inse att efter alla dessa år bockf-n har brunnit upp, kanske det är dags för något annat....mindre eldfängt!!
    /B-M

    SvaraRadera
  2. Men är inte sådana frågor rent av rasistsiska ??Att dessutom besvära dessa folkvalda proinvandrare,när man som just har fullt upp med julstök.Ännu en "töntig" gammal tradition,här i Sverige..och vad skall man egentligen med en julbock till ?? För inte ställer man väl dit den, för att värma "de utanförstående" under branden ??

    SvaraRadera
  3. Thorsten Schütte2010-11-22 13:03

    Det har gott för mycket prestige i julbocken mellan kommunen och dom som vill tända på. Utökad bevakning blir på tok för dyr och spårrar bara "tändarna", bättre att köra med ett helt obrännbart alternativ eller strunta ide!

    SvaraRadera
  4. Efter dina theser om EKN i veckan Thorsten,skulle det inte kosta många ören att anställa en vaktfirma ...Varför skall den stora allmänheten vika sig för det kriminella ??Inte för dyrt,om samhället vill sätta ner foten och visa vad som gäller i Sverige.Eftergivenhet har vi alla snart upplevt personligen,genom rån,våld,bränder,mord,etc..Någon gång mäste vi ta i med hårdhandskarna,innan anarkin brett ut sig likt Rosengården,Rinkeby m.fl.Kanske kunde rentav Gävle bli en bra förebild !!!

    SvaraRadera
  5. Thorsten Schütte2010-11-22 14:23

    Jag tror inte att de som bränner ner julbocken är tunga kriminella precis utan mera annars rättskaffens folk som ser det här som en utmaning. Under tiden man bevajar julbocken begår "klientelet" andra brott i lugn och ro!

    SvaraRadera
  6. Nej Thorsten det är inga tungt kriminella,som bränner ner skolor,dagisar,bilar,kastar sten på brandmän och polis, etc..Det är just därför viktigt,att vi i ett gammalt rättssamhälle visar att vi inte accepterar sådan dåd.Om man i sina hemland skjuter glädjeskott i luften,när farmor fyller år,måste vi visa att sådana seder finns inte i Sverige.

    SvaraRadera
  7. Thorsten Schütte2010-11-22 17:20

    Jag tror att julbocksbrännarna är helyllenorrlänningar...

    SvaraRadera
  8. Ja, Thorsten kanske rent av de töntarna som hoppar som små grodor runt majstången.F.ö vet du varifrån seden med vår julbock kommer ?? Troligen liksom en stor del av "våra" traditioner,från ditt hemland ?? Mina frågor till dig,för att komma in på något trevligare,än den mångfald av förstörelse som ökat rasant.Vet att vi båda gärna vill fira den kommande helgen,utan att behöva dra ner mörkläggningsgardinerna.

    SvaraRadera
  9. Thorsten Schütte2010-11-23 12:47

    Mycket av de svenska jultraditionerna har sina rötter i Tyskland. men så är ju (norra) Tyskland och Sverige ganska lika i många avseenden.
    Jag knallar neråt landet på fredag för att fira adventshelgen med goda vänner i NV Skåne, sedan fortsätter jag i tjänsten till Köpenhamn och Oslo!

    SvaraRadera