måndag 22 november 2010

Endast Sverige svenska lagar har.


Thorsten Schütte sa idag när det gäller "hedersmord"...
-"Håller med att ordet heder blir missvisande i dessa sammanhang."
Därefter citrar Thorsten, min favoritläsare, mig:
"och alla män som anser sig ha rätten att förtrycka, plåga och döda ska utvisas ur landet. På stubinen."
Thorsten - "Nja, svårt att bevisa brott innan de har begåtts..."


När det gäller svenska flickor som lider och dödas i Sverige, har jag nolltolerans, och idag är jag fullkomligt oresonligt rosenrasande över pappans mänskliga iskyla och oförmåga att ens känna ånger.
Och svarar Thorsten såhär:

" Svårt att bevisa innan brott...."?
Ja, ungefär lika svårt som att komma åt alkoholister genom att lagstifta mot alhoholintag inför barnen. Ändå läggs ett sådant lagförslag i Sverige.
Av en professor.
Då tycker jag vi lagstiftar mot att döda barn enligt hederskulturer också.
En optimist är så god som en ann´

10 kommentarer:

  1. Thorsten Schütte2010-11-22 14:19

    Jag höjde också ögonbrynen när jag läste M. Leijonhuvuds debattinlägg. Och dår ät ändå alkoholbruk lättare att föra i bevis än det som försiggår bakom pannbenet. Och om SÄPO börjar avlyssna folk och tolkar enligt eget skön då bröllop blev mord på Palme och huvudvärket så huvudet exploderar attentatsplanering i Göteborg - hur lätt kan då inte en i telefon arg och frusterad pappa efter ett förfluget ord bli en potentiell "hedersmördare"?

    SvaraRadera
  2. Rätt, har du som vanligt.
    Men hur ska vi kunna skydda dessa oskyldiga barn?

    SvaraRadera
  3. Thorsten Schütte2010-11-22 14:37

    Det finns inga genvägar, men ju mera inkluderat man känner sig, desto mindre blir risken för den här typen av brott. Det finns lovvärda projekt som går ut på att ändra attityden hos tonårspojkar från länder med hederskultur och genom detta både äbdra deras attityd och så småningom även deras föräldrars. Hederskulturen och kvinnlig omskärelse har mycket gamla rötter och är inte religiöst betingade. Därför används i resonemang med muslimer ofta det faktum att t ex kvinnlig omskärelse ej har stöd i Koranen.

    SvaraRadera
  4. Jag tycker att vi som första åtgärd skall utrota ordet "Hedersmord" så man slipper läsa detta med fetstil i tidningarna. Och ersätt med "Ovanligt kallsinnigt mord" (eftersom det dessutom var överlagt).
    Vi ska inte få ett begrepp här i Sverige som heter "hederskultur", för då kan det snart vara på var mans tunga som ett vedertageet uttryck! Det är inget annat än en fruktansvärt kallsinnigt vidrigt brott mot oss kvinnor!!
    UTVISA DESSA MÄN, MED OMEDELBAR VERKAN! Förmodligen får dom inget straff i det land där dom kommer ifrån. Men i Sverige hör dom inte hemma, dom har förverkat rätten att vistas i vår demokrati, banne mej!!!
    /B-M, (som tände till)

    SvaraRadera
  5. Re:Anonym B-M
    Instämmer till 150 % i din kommentar.Heder åt dig som kvinna,att stå upprätt i denna viktiga fråga.Som jag skrev i en annan kommentar är det mer än 5 över 12,att sätta ner foten...

    SvaraRadera
  6. Läste just att nästa nya knep från dessa bestaliska mördare,är att gråta inför domstolen.Med denna taktik söker nu den man,som i Landskrona,körde över sin f.d hustru/sambo,flera gånger innan han steg ur bilen och slog hennes huvud i gatan flertal gånger...Efter mordet bad han polisen om en cigarett.Som alla de andra nekar han och berättar ständigt nya sagor..Troligen kommer Silbersky också här att förtjäna miljoner...I slutändan blir det väl också som i de andra fallen,där en invandrare är delaktig,ett löjligt lågt straff..Förresten vore intressant att höra om Thorsten anser detta vara ett mord,eller BARA en överillning...Själv har jag dömt honom...för överlagt mord.

    SvaraRadera
  7. Thorsten Schütte2010-11-22 19:10

    Vi får skilja juridik från moralen. Och juridiskt är det inte mord, det skriver jag inte för att jävlas, men för att jag ej är helt tondöv på det juridiska området. I stället för grovt misshandel och grovt vållande av annans död skulle det, om det hänt på en enslig plats utan tillskyndande folk, möjligen bli dråp p g a underlåtenshetsförsåt, vilket innebär att man inte får lämna en svårt skadad person i sticket.

    SvaraRadera
  8. Ett intressant utbyte mellan oss Thorsten..Har läst in mig en del i detta ärende.Mördaren satt och väntade utanför den extremt smala porten/infarten.När hon så äntligen dock upp i denna,gav han enl.vittne full gas med sin transporter.Körde i hög fart över henne,stannde backade tillbaka över henne och upprepade det hela en gång till..Därefter steg han av bilen och gick skrikande fram till,tog tag i håret och slog upprepade gånger hennes huvud mot gatstenen.För mig är detta ett typexempel för överlagt mord.Oavsett juridik eller moral...

    SvaraRadera
  9. Så fruktansvärt, så ohyggligt fruktansvärt att döda en annan person på detta sätt!
    Denna man är förlorad för alltid......
    /B-M

    SvaraRadera
  10. Thorsten Schütte2010-11-23 07:37

    Hej Lars!
    Ett missförstånd! Det Du beskriver är mord så vitt jag kan se, jag tänkte på det andra fallet med den dödade äldre kvinnan på patkeringsplatsen!

    SvaraRadera