lördag 13 november 2010

Curlingmammans självbild knäckt.



Elise Revell, mamma till deltagaren Dezirée Revell, har anmält SVT för programmet om Ung och bortskämd, skriver Resume.se. Hon hävdar att programmet ger en felaktig bild av verkligheten och att SVT har kränkt rumslig integritet (hemfrid) och personlig integritet i idell mening (skyddet för personligheten, det personliga anseendet och privatlivet) genom att få curlingmamman som förälder att framstå som "hemhjälp", icke ansvarstagande förälder, unga vuxnas behov m.m.
- "Det har skadat mitt personliga anseende som förälder. De visar upp mig som ett hembiträde i SVT."
Vem, sa du, har skadat ditt anseende????
Gick du in i studion under pistolhot????
Fjolleri!
Går man frivilligt in i lustiga huset, så ska man inte komma gnällande och bli chockerad över att man framställs som - just precis sådan som man är.
Fatta!

8 kommentarer:

  1. Thorsten Schütte2010-11-13 10:21

    Till dessa program söker sig bara folk som har starka exhibitionistiska/narcissistiska drag och/eller är fullständig desperata, letande efter en sista halmstrå. Det är fullständigt oetiskt att TV bolagen, i synnerhet då ett public service bolag, exploaterar sådana personers nöd. Dessa behöver professionell hjälp av helt annorlunda slag, inte exponering i en freak show!

    SvaraRadera
  2. Vi ser i dessa dagar hur media är beredda att offra alla sanna ideal för att slänga ett fläskben till folket.
    Motbjudande.
    Men människors brist på självkritik i samband med drömmen om femton minuter i rampljuset är graverande. Inte helt säker på att det ligger en verklig sjukdomsbild bakom.
    Men tragiskt är det.

    SvaraRadera
  3. Thorsten Schütte2010-11-13 15:05

    Sjukdomsbild eller inte - jag tycker det är oansvarigt att exploatera människor på detta sätt!

    SvaraRadera
  4. Så länge det finns människor som är villiga att låta sig exploateras, och så länge andra människor "roas" av exploateringen.......

    SvaraRadera
  5. Thorsten Schütte2010-11-13 19:36

    men public service ska inte vara så låg!

    SvaraRadera
  6. Thorsten Schütte2010-11-13 20:11

    Ibland tyvärr t o m först. SVT "uppfann" utmobbnings-TV med Robinson...

    SvaraRadera
  7. Känner till Denna moder och hennes dotter Dezireè sen 1998 i I Uppsala/ Var Dezireè`s Tennistränare Och vill ej av hänsyn till mor & Dotter Kasta mig ut i skaller/ Personligen fick jag en varm och fin "bild av modern( Oerhört intilliget) Och dottern så blygt söt. Calle i Uppsala

    SvaraRadera