fredag 29 oktober 2010

Ulriksdahls Trädgårds lunchresaturang - Sveriges svar på Fawlty Towers



Med två älsklingskompisar kom jag bilande till underbart vackra Ulriksdahls slottsträdgård igår, vi skulle ses, umgås, ha kul och äta av den ljuvliga vida berömda vegetariska buffén. Så i kassan erlades 135:-, och försedda med varsin bricka, bestick, servetter och vattenglas skred vi verket an. Oj, så mycket läckert, färger, dofter, kryddor, grönsaker! Det vattnades i munnen som vore jag Zorro da lab, mat är lycka!
Kom fram till ett tomt uppvärmingsfat, bara lite rester av smält ost fanns kvar, då ropade jag vänligt och försynt och undrade om det möjligen fanns möjlighet att byta ut till ett fräscht fat. Då kom Ulriksdahls-Basil stormande och ställde sig lutande över det tomma fatet, som ville han bevisa att det var hans egen, privata och alldeles speciellt käraste maträtt:
-"HAR DU TAGIT FÖRUT?
-FÖR OM DU HAR DET, SÅ RÄCKER DET NUUUUU!"
Vi tittade alla tre lätt oförstående på honom.
-"FÖR HIT KOMMER VARJE DAG, VARJE DAG, VARJE DAG MÄNNISKORNA, SOM BARA FYLLER SINA TALLRIKAR JÄTTEFULLA. SEN GÅR DE OCH SLÄNGER HÄLFTEN NÄR DE ÄTIT FÄRDIGT. OCH JAG BARA FRÅGADE EN TANT, VARFÖR DU GÖR SÅHÄR?!???? KASTAR MIN MAT SOM JAG HAR LAGAT. JAG BERÄKNAR VARJJJJJE DAG, DET KOSTAR PENGAR, JAG HAR BUDGET. OCH NI BARA VILL HA! OCH SEN NI SLÄNGER! TANTEN BARA SVARADE ´JAG ORKADE INTE MER`.VAAAAA??!!!??? DET ÄR BÄTTRE DU VETA INNAN, VAD DU ORKAR, INNAN DU KASTAR MIN MAT!!!!"
Hjälp.
Nåja, Ulriksdahls-Basil rusade i alla efter ett fat med zucchini milanese, som vi ödmjukt försåg oss av, sådär lite lagom.
Ja, vad gör man annars?
Låtsas inte förstå, och svarar Ché, förstås......
Jag lovar att vi åt upp, nästan slickade tallrikarna.
Heder och samvete.

Kom att tänka på de gamla färjorna mellan Skåne och Danmark som serverade bufféer, en del pensionärer hade det inte så fett, så de smög ner lite extra rostbiff och lax i sin handväska innan det var dags att gå iland.
Vid ett tillfälle fick fick den danske kyparen spel, rusade efter en av tanterna, hällde hela gravlaxsåsen rätt i väskan och skrek-"du glömde den här!" innan han vände på klacken.

4 kommentarer:

  1. Hahahaha, vilken typ! Skrattar gott åt din alldeles egna Basil.

    /Öbon

    SvaraRadera
  2. Underbar berättelse Carina! Hoppas ni blev mätta!
    Fawlty Towers tillhör mina absoluta favisar!!
    /B-M

    SvaraRadera
  3. Thorsten Schütte2010-10-29 16:54

    Don't mention the war!

    SvaraRadera
  4. Carina-Fina:Det var på den gamla goda tiden,nu har inte längre pensionärerna över till en biljett.F.ö är priserna idag sådana,att ett glas vatten kostar kring 20-30:-.Tala inte om de då, så omtyckta Räksmörgåsarna eller Rostbiff med dansk lög..Dessa betingar idag priser kring 80:- st.Som du ser har Skåne också följt med i priskarusellen....

    SvaraRadera