måndag 25 oktober 2010

Snabbköpskassörskan i kvarteret där jag bor....!


Idag skiner solen, Björn är på jakt och jag tog sovmorgon. Sitter här nu med min kaffekopp och påminner mig om att det imorgon är dags att gå in på Hemmets Journal och rösta på Ros-Marie i tävlingen om Sveriges bästa kassörska.
I Ros-Maries affär skiner solen alltid, hon sitter där i sin kassa och plirar leende mot dig som hon har gjort i alla dessa dagar. Hon känner praktiskt taget alla sina kunder vid namn, vet vad de brukar handla, kan rekommendera och påminna om att deras favoritköp idag säljs billigare, undrar hur det är med det onda knäet, tycker man ska välja de andra äpplena för de är mycket godare, och tycker att idag tar jag bara betalt för ena salladen, du köper ju så mycket.
Ingen är förvånad när de får veta att Ros-Marie nominerats till titeln Sveriges bästa kassörska.
– Hon är så otroligt uppmärksam, är en vanlig kommentar. Och alltid på gott humör!
– Det är som om ingenting är omöjligt för henne, säger Åke Backlund, stamkund i mogen ålder. Jag kan inte tänka mig ett trevligare ställa att handla på.
– Det här måste bytas, det ser inte bra ut, hör jag henne ofta ropa när något inte är perfekt, säger Gudrun Ström som bott i området sedan 1964. Och det är klart att man som kund uppskattar en sådan service.
– Ja, jag kunde då inte vara mer nöjd, säger Siri Elmqvist som packar ner sina varor efter en glad pratstund i kassan.
Och så har Ros-Marie dessutom öron, hon lyssnar, samtidigt som hon är supereffektiv och är aldrig nånsin för mycket. Bara, bara underbart solig, varm och god. Rösta på Ros-Marie, hon är bäst i världen!


vling i Hemmets Journal den 26e october. lyssna, gammal goding!

2 kommentarer:

  1. Vad härligt med sådana människor! Jag blir så glad av att läsa om denna pärla :-)

    SvaraRadera
  2. Ja, det är därför som vi skall gynna våra kvartersbutiker! Det är där vi träffas och kan utbyta lite alldagliga kommentarer, vi möts och ler mot varandra och säger några vänliga ord. Sådant mår man bra utav. Att sedan kassörskan är sådan som Rose-Marie, är förstås bonus!
    Hoppas att hon vinner!
    /B-M

    SvaraRadera