söndag 24 oktober 2010

Obildade och helt handfallna politiker orsaken till integrationsproblemen i Sverige.


För mig är det glasklart, de problem vi har med städer som Landskrona, Malmö, Södertälje är aldrig någonsin enskilda människors fel.

Ansvaret vilar tungt, mycket tungt bara på våra makthavare.
De har inte varit kloka och bildade nog att inse olikheterna i kulturer med brett och vitt skilda uppfattningar om t.ex etik, moral, kvinnors värde och hur vi löser problem.

Just nu lever jag i Jesper Huors bok, I väntan på talibanerna, och läser att tex pashtunernas hedersuppfattning är obeveklig: "En mans nang, heder, överskuggar allt annat. Hämnden är inte bara accepterad, den är ett tvång. En man utan heder är mindre värd än en hund, hans familj kan dödas och drivas bort."
Och om kvinnor:
"Kvinnor ska inte bara gömmas undan bakom tygsjok och hemmets murar, man ska helst inte låtsas att de existerar."
Det går inte att döma människor. Deras liv bygger på traditioner.
Svensk ursprungsbefolknings liv på något helt annat.

Men idioterna till kommunalpolitiker har inte fattat att människor många, många extremt och mindre extremt olika världsuppfattningar, inte låter sig buntas ihop och leva hootsie-tootsie i resten av livet.
Det borde vara straffbart att med kortsiktiga mål, ruinera balansen i en stad, så att ingen blir lycklig där.
Jag blir fullkomligt ursinnig på ansvariga politiker.
Och när det totala misslyckandet i ghettostäderna är ett faktum, ja då är det förbjudet att tala om saken. Och de som vill och vågar tala blir betraktade som rasister, och folk som ingen "vill ta i med tång".
Därför är det politikernas fel att det i Sverige föds sjuka hos människor som vill döda varandra.

3 kommentarer:

  1. Just Carina-Fina,själv skulle jag vilja se en oavhängig enkätundersökning,bland de invandrare som bott i vårt land 20/25 år tillbaka..
    Det vore intressant att se svaren på frågorna,hur de uppfattar sitt dagliga liv!!
    Talar dagligen med flera olika nationaliteter,som
    bott här sedan 80/90-talet.Den bild jag får av deras tycke,avviker inte speciellt mycket från min.Men en sammantagen bild ger vid handen,att alla anser Sverige allt för "löshänt" och att man saknar de lagar som rådde i deras forna hemländer..Det sista riktat mot de som missköter sig i Sverige.Vidare framgår att många får kämpa för att få ett arbete,oftast med låg inkomst.En situation som olika JOBCENTERS utnyttjar,med erbjudande om timanställning el.korttid..När då situationen är som den blivit,blundar nu också de olika facken för detta faktum !!! I sanning inte vad man kan vänta sig,med all den PR som vårt land söker skaffa sig inom alla sektorer.

    SvaraRadera
  2. Instämmer med föregående talare. Upplever det så också. En stor besvikelse har de som kom på 70/80/90-talet angående myndigheters mesande.

    vänligen, Eva-Marie

    SvaraRadera
  3. Ja så är det säkert. Det är till och med många "invandrare" som har röstat på SD för att dom vill att problemet måste belysas nu.
    /B-M

    SvaraRadera