söndag 24 oktober 2010

"I Danmark snackar man fritt om invandrare - i Sverige skjuter man dom."


Brännpunkt i Jyllandsposten skriver Mrutyuanjai Mishra, europeisk master i mänskliga rättigheter och demokratisering, freelanceskribent og samhällsdebattör. Danmarks linje när det gäller invandring, är som landet i övrigt öppet och rakt, och får motta mycket stryk för detta av svenska konsensusbesserwissers. Nu ger Danmark igen och driver saken till sin spets i rubriken ovan.

"Sverige kan inte komma undan problemet. De är nödvändigt att på demokratisk väg göra det möjligt för frustrerade och missnöjda medborgare att komma till tals. Annars har vi formodligen bara sett början på, att enskilda personer tar till egna lösningar, även om den nuvarande situationen i Malmö är extrem.
Politik handlar om att ingå i kompromisser mellan det idealistiska och det realistiska. Våld kan och får aldrig någonsin bli svaret på frustrationer. Våld kan aldrig rättfärdigas. Och därför ska den politiska processen möjliggöra, att folk på annat vis kan uttala sin otillfredsställelse."

Det är tuffa ord, men vi förtjänar det!
I Sverige är det förbjudet att tala om invandring i termer av problem eller missnöje.
Och om man inte talar om problemen så finns de inte. Praktiskt.
Om någon vågar knysta och ifrågasätta så dömer samhället ut och stämplar som rasist, nazist och svin.
Så "löser man" problem i Myanmar, och det är helt enkelt ingen bra grej.

Aftonbladet
Expressen Skånskan Helsingborgsdagblad UNT

12 kommentarer:

  1. Thorsten Schütte2010-10-24 13:23

    Det viktigaste är att inte flytta fokus från vissa aspekter av invandringen som ett problem till invandraren som ett problem. Då har man hamnat för långt på det sluttande planet och flyttat ansvaret från samhället och politiken till enskilda människor i underläge!

    SvaraRadera
  2. Thorsten S,nu söker du göra piuett,eller för att förenkla,man kan inte inte äte en kaka om man ingen har,lika lite äta den två gånger...Vad du skriver är ju den diekta följden av verkan,från politiker och de som skulle ansvarat,för att detta förfall inte fick ske...Att under ordnade förhållande sköta invandringen,istället för att öppna dörren för massinvasion..En form av går det så går det...Annars flyttar jag till ett etniskt svenskt område i förorten.Så har jag uppfattat det hela när gäller Malmö.2.000/3000
    SVENSKAR FLYTTAR ÅRLIGEN UT TILL SMÅORTER,MIL FRÅN STAN.Årligen berikas staden med c:a 7.000 nya invandrare !!!Hur menar du ett sådant stort byte,skall kunna ske utan konflikter ??? Detta accepteras inte längre av Kalle och Nisse,som tvingas leva i mångkulturella bostadsområden....Men dessa har inte ekonomiska möjligheter att flytta någon annanstans.Därför exploderar det förr eller senare...

    SvaraRadera
  3. Thorsten Schütte2010-10-24 15:36

    Jag säger inte med ett ord att det hela är konfliktfritt, men jag vill inte skuldbelägga den enskilda individen invandrare för detta. Där sätter jag anständighetens gräns!

    SvaraRadera
  4. Det är just därför som SD fick så många röster. Tror jag.
    Vi måste börja prata om detta, NU.

    Jag tycker synd om människor som tvingas fly från sitt älskade land till ett främmande land. Är glad att jag slipper det...tror inte något annat land är så tolerant som Sverige.
    /B-M

    SvaraRadera
  5. Re: B-M
    Din sista mening speglar exakt förhållandet.VI ÄR VÄRLDSMÄSTARE i att ta emot "flyktingar" med eller utan papper.Efter att de av dem,som event. ej beviljats uppehållstillstånd,stannar dessa kvar som illegala,tillhandahåller som sådana då också fri tand och sjukvård.Inget land på jorden,skulle låta sig föras bak ljus tillnärmelsevis... Ponera hur många svältande och nödlidande vi kunnat hjälpa i deras hemländer,med en klokare och strängare invandringspolitik.!!!

    SvaraRadera
  6. Re:B-M /2/
    En annan smart tillämpling av vår naiva och vänliga inställning,ska jag ge dig här.
    Ett äldre par ansluter som anhöriginvandrare,och får efter alla byråkratiska hinder,rätt till pension och event.bostadbidrag.Dessa är skrivna på sina "barns" svenska adress.I samma våning kan upp till 100 personer vara skrivna...Varje månad faller utbetalningsavierna ned genom postinsläppet!!Men sedan en tid tillbaka har de äldre flyttat tillbaka till sitt hemland,Libanon.
    Nu sköter "släkten överföringen" till en del av summan till hemlandet...Tillräckligt många släktingar som på detta sätt "återförenas" ger en bra inkomst för våningsinnehavaren..Ja, det blir så mycket över att det ofta räcker till en bil i luxusklassen...I den våning som två kvinnor besköts i Malmö gågna veckan,kunde polisen inte utreda vilka de var !!!Beroende av att det fanns 88 stycken skrivna med "utlandsklingade" namn i lägenheten !!!

    SvaraRadera
  7. Lars Å Månsson, skojar du??? Jag må vara väldans blåögd, men detta är ju SKANDAL!!
    VARFÖR tar ingen tag i sådant här?
    Antar att detta är toppen av ett isberg.
    /B-M, (som verkligen vill att vi ska hjälpa människor i nöd, men någon djävla måtta får det faktiskt vara)!!!

    SvaraRadera
  8. Thorsten Schütte2010-10-25 16:36

    Tja, fenomenet "målvakt" är vida spridd i Sverige, ett annat exempel är uteliggare som massor av bilar är registrerade på, så att inga parkeringsböter kan utmätas, eftersom man inte kan lugga en flintskallig. En spärr att inte mera än ett visst antal personer/bilar kan vara skrivna på samma adress/privatperson eller åtminstone en rimlighetskoll från myndigheternas sida när siffrorna blir astronomiska skulle göra susen. Tillfället gör tjuven, man ska inte utsätta folk för frestelser i onödan!

    SvaraRadera
  9. Re:B-M
    Jag tillhör egentligen ingen som gärna slår mig för bröstet..Men en sak har jag fått till skänks i mina gener..Uppmärksamhet och misstänksamhet.
    När senaste striden mellan Hizbolla och Israel drog igång hörde jag av en tillfällighet i radion att hela 4.ooo svenskar "satt fast i krigsområdet" Denna nyhet fick mig att undersöka hur jag kunnat undgå se, annonser om charterresor till detta land !!!Efter långt sökande gav jag upp..Fann helt enkelt inga...
    Den som hjälpte mig lösa denna gåta var en dam,som arbetade vid Folkbokföringen.När jag förklarade vad jag skulle använda mitt bevis för sa hon ,"Det skulle vi i Sverige också begära från dem som är "bosatta"i två länder" Varpå jag frågade om det kunde vara de 4.000 i LIBANON hon tänkte på,kom svaret "bland andra" !!Gåtan fick sin lösning,men av en ren tillfällighet.

    SvaraRadera
  10. Mycket ska man höra!!! Tror jag lever i den blåaste av drömvärldar - hade aldrig hört talas om.

    SvaraRadera
  11. I Sverige talar vi om talarna och vi granskar granskarna. Här behöver vi inte gudaförklara klasskonceptet att tala om folk när vi faktiskt kan tala med dem, och vi har inte mycket till övers för dem som kysser alla händer som erigrar långfingret - på gott och ont. Långfingerkranka mår bäst av att köpa en stor j-a spegel...

    SvaraRadera