fredag 29 oktober 2010

Men det var innan Arkelsteneffekten!


Moderaterna får den högsta noteringen någonsin i dagens opinionsmätning från DN/Synovate. I förhållande till valresultatet går Moderaterna fram 5,1 procentenheter till 35,2 procent.
Men svenskarna vill inte ha brackiga egoboosters, så nu sjunker M!

3 kommentarer:

  1. Thorsten Schütte2010-10-29 15:35

    Valvinden brukar hålla i en tid efter valet, därför går det bra för M och MP just nu. Men det är farligt, segrande partier kan lätt vaggas en falsk trygghet medan förlorarna idkar självrannsakan och ofta kliver fram stärkta efter prövningarna. Så även partier som det har gått bra för behöver göra en valanalys, annars blit lätt vunnet lätt förgånget! Analysen bör för Ms del slutar i en rekommendation att vara mera ödmjuk och för MP att vara öppet för olika politiska konstellationer!

    SvaraRadera
  2. Nu snackas det på newsmill om moralpanik. Vadå moralpanik? Rätt är rätt och fel är fel. Har man som riksdagsledamot ingen känsla för när man går över en gräns när det gäller gratis bil och gräddfil till innerstadslägenhet, då undrar jag hur det är ställt med den etiska diskussionen inom riksdagen/partiet/eller vad det nu kan vara.

    Jag hade kunnat acceptera Arkelstens Pauresa med Shell, om hon hade kommit med en vettig förklaring. Det är ju inte så att någon tror att man automatiskt blir köpt för att man blir bjuden på något av en särskild aktör.
    Fast det är klart, Arkelsten lär ju ha bloggat i mycket positiva ordalag om Shell efter denna resa.

    /Öbon

    SvaraRadera
  3. Eftersom korruption är ett okänt begrepp i Sverige,kan det ju överhuvud taget inte ha inträffat.Möjligen PR-verksamhet inom oljebranschen.Tror för min del att den ända olja som intresserade Ekelstein i Paris,var L.da Vinci´s MONA...Men kan ju ha fel i detta mitt antagande också....F.ö är det inte för den tokiga ide´n att införa könskvottering,som Fredrik tvingades ta in henne !!!Thorsten S var ju inne på linjen,att vårt största parti också hade svårt att finna nog bevandrade !!!M.a.o ett fattigdomsbevis...

    SvaraRadera