måndag 25 oktober 2010

Arbetslösa, vill ni snabbt bli miljonärer??


"Vårdbolaget VoB Syd får 37 000 kronor per dygn i ersättning av Malmö stad för att ta emot flyktingbarn på ett transitboende i Lomma. Men på sex månader har bara drygt hälften av pengarna gått till boendet.
Genom att dra ner på personal på boendet har bolaget kunnat kamma hem närmare 3 miljoner kronor i ren vinst sedan starten i april."

Het affärsidé till alla arbetslösa och utförsäkrade, starta eget flyktingbarnmottagande!

5 kommentarer:

  1. Thorsten Schütte2010-10-25 12:41

    Rätt, Carina, jaga lycksökarna i flyktningbranschen, men inte flyktningarna!

    SvaraRadera
  2. Men de är inte "flyktingar"....de bara kallas detta i vårt fördummande land. Möjligtvis "ekonomiska flyktingar",OK?

    /HellBoy

    SvaraRadera
  3. Visst är de flyktingar, i den bemärkelsen att de blir dödade om de inte joinar talibanerna - Afghanistan är ett av de svartaste helvetet på jorden.
    Däremot kan ju jag känna att det blir en lätt konflikt i hårddisken, när afghaner söker fred och skydd här, medan min son söker hjälpa dem till fred och skydd där.....

    SvaraRadera
  4. Carina-Fina,du måste titta vilken grupp det är som kommer...Av de c:a 3.000 "ensamkommande barnen" årligen lär ingen tillhöra den lidande klassen.Raka motsatsen,de familjer som har det ekonomiskt bäst,sänder en förpost med flyg till Europa.Efter karenstiden( 2 år) begär så detta barn (som kan vara 21-27 år gammal)att han saknar sin mamma..Blåögdheten i vårt land inbjuder då hela släkten,inkl vänner att komma efter.Betalar därefter ut l0-14.000:- /mån till var och en av dem.Lyckans ostar att utan arbete har sin försörjning fri,i ett land som visserligen är kyligt,men har än så länge få självmordsbombare...Du får gärna kalla dessa för "flyktingar" Men personligen ser jag dem mer som lyckosökare...

    SvaraRadera
  5. Carina-Fina:
    Är det så? Varför började Afghanerna komma hit först 2002? Var det något som talibanerna började göra då som utgör skillnaden?

    SvaraRadera