måndag 25 oktober 2010

Kroppsspråket säger mer än rödgrönas ord.


Socialdemokraterna har ingen, eller en totalt förlegad bidragspolitik, det centralstyrda censurglada vänsterpartiet är för långt till vänster, och det verklighetsfrånvarande miljöpartiet som tror att vi kan leva på ren luft allena, väljer bort tillväxt.
Hur skulle dessa partier kunna regera Framtids-Sverige?

Efter en titt på fotot av De Tre läser jag nu i Handboken i konsten att vara social:

Ögonen - själens spegel som många uttrycker det och är viktiga för att skapa en uppfattning om personen bakom.
Observera: Ögonen uttrycker intresse, avsky, ilska, tvivel, rädsla, förvåning med mera.

Munnen - leendet är en av de viktigaste "tysta" signalerna. Ett äkta leende har en inbjudande och tilldragande effekt på människor i den närmaste omgivningen.
Observera: Tillgjorda och stela leenden kan ha en motsatt effekt och signalerar överlägsenhet eller osäkerhet.


SvD
Svd Expressen Aftonbladet

9 kommentarer:

  1. Ja, snacka om väl inövade påklistrade leenden!
    Fast det är klart, det är något man lär sej när man jobbar mot kunder eller i serviceyrken. Men min erfarenhet, efter att ha suttit i olika recepitoner i nästan hela mitt liv..börjar man dagen med att vara glad och ler (möjligen påklistrat på morgonen) så händer något i hjärnan (vetenskapligt bevisat tydligen). Och vips, så vänder humöret och man blir glad på riktigt och då är det inte svårt att le utan att det verkar konstlat!
    /B-M

    SvaraRadera
  2. Thorsten Schütte2010-10-25 12:40

    MP har ökat mest efter M just för att det har gått i en mera pragmatiskt och mindre verklighetsfrånvänd riktning. MP och alliansen bör skyndsamt komma överens om en koalitionsregering som bl a genomför en återhumanisering av sjukförsäkringen, inför en allmän a-kassa och åtminstone inte går baklänges i miljöfrågor. Sedan ska alla åtta riksdagspartier går till valet 2014 på sina egna program, utan allianser, för att myndigförklara väljaren!
    I en sådan koalitionsregeringen skulle M inte dominera så totalt, vilket gör livet lättare för alla fyra mindre partier och således skapar ett bättre samarbetsklimat i regeringen.

    SvaraRadera
  3. Ohly är en falsk j-vel! Såg ni när han visade fingret åt en motdebattör(kvinnlig sådan)??

    http://www.youtube.com/watch_popup?v=CjmLgUYS0H0&vq=small#t=21

    Lågt Ohly...riktigt lågt!

    /HellBoy

    SvaraRadera
  4. Ja,Thorsten,så ska vi haèt,men hur ska det praktiskt ske ??Att bygga sitt lands framtid genom att titta tillbaka likt MP,har jag svårt att svälja.Så länge det finns realister kvar i vårt land,lär dessa sig inte indoktrineras,av den
    nya vågen.Lika lite lär en omställning ske bland den jordnära lantbefolkningen.Reklamslogor om sundare liv genom att tugga gräs och osprutad salad/kål m.m tror jag personligen snart har tjänat ut.Vad som blir kvar är ju den olösta frågan,om slutbevaringen av utbrännt uran !!Just detta sista påminner jag ytterligare en gång om.Var själv i högsta grad engagerad i NEJ-kampanjen,och har inte bytt uppfattning,bara parti !!!Betr.dina theorier om M och deras dominans.Oavsett vilka M samarbetar med,kommer detta parti alltid att vara gruppens "besserwisser" Det sista har jag flera års erfarenhet av....Men eftersom man säger att politik är de omöjligas konst,kan man ju inte utesluta,att Bin Laden och Obahma omfamnar varann..

    SvaraRadera
  5. Thorsten Schütte2010-10-25 14:05

    Lars! I Finland, i Hamburg och i Saarland sitter motsvarigheten till MP i borgerliga koalitioner. Det fungerar. I takt med att FP och dess motsvarigheter har gått högerut och MP och dess motsvarigheter blivit mera pragmatiska flyttar det man skulle kunna kalla för den "upplyste vänsterborgerligheten" till MP. Det politiska landskapet är inte statiskt, utan dynamiskt, vilket ju även SD's framgång är ett tecken på!

    SvaraRadera
  6. Jo Thorsten du har nog rätt i dina påståenden...Men detta bevisar ju på intet sätt, att MP är lösningen av jordens problem !!!T.ex kan du på en av mina kommenterar och svar till "B-M",se hur snett MP ligger i invandrings-frågor.Modevågor kommer och går,"ditt" parti har uppstått av sådanna som jag (motvalls käringar).En form av motstånd mot staten,du känner väl till "68-bewegungen" i Berlin Framför allt.Kreuzberg och Lichtenberg/Friedrichsheim är idag de grönas hemvisst.Min medkänsla för nästan gjorde,att jag inte skrattade rakt ut,när man började med sina "BIO-LANTBRUK" efter återföreningen...ja,även på gamla dödslinjen börja man odla grönsaker,mitt i trafikutsläppen !!!Tala om banbrytare inom....

    SvaraRadera
  7. Thorsten Schütte2010-10-25 15:00

    I Berlin är MP störst i opinionsundersökningar, troligen blir det en MP-borgmästare nästa val. MP sträcker sig i dag långt över alternativfolket och 68ors gränser. Min ena syster bor i Kreuzberg, i den enda valkretsen, där MP (igen) fått direktmandat till Bundestag genom att ha flest röster i valkretsen.
    Och: inget parti är/har lösningen till jordens problem, vitsen med en representativ demokrati är ju att det finns flera åsiktsbrytningar som man som väljare får välja emellan och sedan får ett antal partier kompromissa ihop en regering, genvägar finnes ej!

    SvaraRadera
  8. Däri Thorsten ligger demokratins problem.Att kunna ge och ta,kostar som du så riktigt skriver SPD (sossarna) makten.Men varför,jo man inlät sig att regera med en kommunsitfalang PDS (eferföljare till SED).Detta gick bra inledningsvis,men allt eftersom den gamla kadern av "kämpar"dog ut av biologiska orsaker,kunde man inte längre hävda sig.Ungdomen hade nu fått ett annat parti, som inte bra lik i lasten "Die Gruene"Vi får se hur länge dessa kan hålla radikalt vänsterfolk i från sig ??P.s Friedrichhain skall det heta. D.s

    SvaraRadera
  9. Thorsten Schütte2010-10-25 16:24

    Nja, radikalt vänsterfolk drar faktiskt hellre till "die Linke", som väl består till hälften var av gamla (ex SED) och nya kommunister, till hälften av demokratiskt sinnade vänstersocialister. Likheten med V i Sverige är faktiskt ganska slående. Och i båda länder är detta en anledning till att de mest radikala vänsterproggarna i praktiken har försvunnit från dom gröna, vilket jag inte sörjer!
    Friedrichshain/Kreuzberg är för övrigt numera en stadsdel och valkrets som förenar en f d del av Västberlin (Kreuzberg) och en dito från öst (Friedrichshain).

    SvaraRadera