måndag 20 september 2010

We are all the winners - we are all the best!


Nu är vi hemma!
Mona och Lars, oh, oh, they´re no good!
Nu ska jag sova så gott, så gott, så gott!

24 kommentarer:

  1. Carina-Fina:
    Jag kan inte somna jag sitter här och suger på denna sköna karamell.Äntligen har man något att glädjas över, Social/kommunisterna tappar,Lars & Mona var ledsna,men jag var omåttligt glad...
    Nog vill man sitta kvar och titta på detta "annorlunad" Sverige som de som sover vaknar upp till.Kan knappast vänta på hur PK-pressen skall förklara nederlagat !!!Jippie,,

    SvaraRadera
  2. Glad...nej inte mycket. Hade Alliansen fått majoritet hade jag varit glad nu. Hoppas hoppas att Alliansens hårda arbete för att förändra ett passivt Sverige till ett aktivt Sverige inte förhindras nu.
    Tråkigt att svenska politiker inte kunde ta debatten om invandrarpolitiken på allvar tidigare. Ikväll var första gången jag hörde något annant parti än SD prata om invandrarpolitik och integrationsfrågor.
    Positivt att vänster flanken inte gick frammåt och att S gjorde ännu ett uselt val.
    /Alliansröstare

    SvaraRadera
  3. Det känns sorgligt att ett nazianstucket parti som SD kommit in i riksdagen, men kanske kan vi åtminstone slippa bloggvärldens tjat om valfusk.

    /En annan alliansröstare, för mångfald mot enfald

    SvaraRadera
  4. Jag gillar olika!

    SvaraRadera
  5. Jag gillar också olika. Men inte som Aftonbladet-olika, eftersom jag också gillar alla. Inte bara somliga.

    SvaraRadera
  6. Gott in himmel!
    "jag gillar olika"
    "för mångfald mot enfald"
    Vad är det för klyschsamhälle vi går mot?
    Blir så trött på folk som bara ser positivt och ljust på integrationsfrågan (lika trött på de somm svartmålar samma sak). Finns det problem måste för bövelen detta beskrivas och hittas lösningar på, oder?????? Har vi översvämning brukar vi strypa tillflödet/vrida om kranen.
    Samma sak är det med invandringen, 95% saknar dessutom flyktingstatus så nån j-a solidaritet med flyktingar handlar det inte om, snarare ett beteende som handlar om att visa sig så f-bannat duktig och god....spyr på detta beteende gör......../HellBoy

    SvaraRadera
  7. Vad befriande att läsa dig HellBoy!
    Korrekthetens mästare får mig att förbluffad tappa hakan. Vad är det som är så farligt????

    SvaraRadera
  8. Jag gillar alla som efter förmåga drar sitt strå till stacken.

    Eva-Marie

    SvaraRadera
  9. Det som är farligt är att SD vill slänga ut invandrare, att de har en människosyn som är djupt odemokratisk, att de är kvinnofientliga och homofoba, att deras kultursyn är som skuren ur 1800-talet med en tro att kulturen är statisk, att man insinuerar att exempelvis vandalism är kulturburen ("vandalism tillhör inte svensk kultur", underförstått att vandalism tillhör andra kulturer). Man vill ta bort hemspråksundervisningen utan att förstå hur språkinlärning går till.

    Man vill införa gammaldans på skolschemat. Helt okej för mig, dans är kul, jag viftar gärna mina lurviga i en livlig hambo. Men man vill det för att främja svensk kultur, inte för att det är kul eller bra för konditionen.

    Hm. Polska och mazurka är polska danser, schottis är en skotsk dans, polka kommer från Böhmen, hambo är en utveckling (eller med SD:s språkbruk skulle man kanske säga en avart) av polska. Snoa kommer från Tyskland.

    SD svänger sig med klyschor om svensk kultur, utan att ha någon djupare kunskap om vad det är.

    SvaraRadera
  10. Kanindansaren??
    Lugn och fin...du behöver inte vara rädd om du är invandrare, vi skickar inte ut folk bara för att de är invandrare...bara de kriminella behöver oroa sig...dubbelt medborgarskap innebär inte bara fördelar.
    Kvinnofientligt...uhhh, ok.Du tänker på abortgränsen som SD vill sätta några veckor tidigare såsom de flesta andra kvinnofientliga europeiska länder;)
    Homofob,islamofob jag blir snart politikerfob själv. Äktenskapet tycker SD är endast för man och kvinna inte man och man und so weiter.
    Adoption...se ovan. Detta var ju Kristdemokraternas ståndpunkter inte för så länge sedan...nu kör SD repris på dom mao inte sååå farligt, eller?
    Hemspråksundervisning, sure! Men inte på skattebetalarnas bekostnad och inte på ord. skoltid. Nema problema! Har själv 2-språkiga barn hemma där barnens moder pratar sitt modersmål och det räcker låååååångt.
    Din långa harang om kultur lämnar jag därhän, tror inte det är så viktigt att folk bryr sig...
    eller vad säger blogginnehaverskan??????
    Är jag en elak, rasistisk ulv i fårakläder, full med hat och fobier av div. slag? Bitte... nein!!
    /HellBoy ;-)

    SvaraRadera
  11. VEM i all världen har lyckats skrämma skiten ur alla dessa hysteriskt rädda människor?
    Jag har inga djupare kunskaper om SD, men själv tycker jag att Åkesson uppträder mänskligt, vuxet och trygg i sig själv. Han talar om tre områden som SD vill se förbättringar inom, jag skriver under på alla tre.
    Sveriges korrektmästare måste avdemonifieras.

    SvaraRadera
  12. Herr Åkesson tog upp tre saker han vill förhandla om...men de övriga saker som de vill, tex att ta hem trupperna i Afghanistan helst igår?? Att de har svårt att få ihop 20 st trovärdiga riksdagsledamöter är väl också en sak att betänka.
    Jag tycker det är jätte bra att invandrar frågan har kommit på tapeten i och med SD inträde i riksdagen. Det ÄR ett problem med för många invandrare som vi inte kan ta hand om. Synd bara att det krävdes ett parti där de flesta har nazistisk bakgrund för att det skulle ske. Synd att det ska vara så tabu att ens tala om invandring i Sverige. Om det inte var tabu och förknippat med rasism, tror jag inte SD hade fått så många röster. // Alliansröstare

    SvaraRadera
  13. Mr. alliansröstare:
    Ditt parti har varit vid makten i 4 år och inte tagit debatten om invandringen utan bara ökat på antalet invandrare.Detta och ingeting annat har gett SD fler röster. "Som man sår får man skörda"
    Åkesson & Co har gått på val med dessa tre frågor:
    Invandringen,äldreomsorg och kriminaliteten.mao dessa frågor är viktigast för SD att få gehör för.
    SD har inga som helst problem att få ihop 40 st mycket bra riksdagsmedlemmar däremot kan det fortfarande vara en brist i vissa kommuner.Ett växande parti med stora inslag av hot om våld och trakasserier gör också att människor inte vill ställa upp på listor, tyvärr.
    Måste göra dig besviken ang." de flesta har nazistisk bakgrund"....läs inte expressen eller expo och förvänta dig sanning...dessa tidningar har en egen agenda och i den ingår smutskastning.

    /HellBoy (som hade mod att stå på listan)

    SvaraRadera
  14. Det är det jag menar HellBoy, att det är synd att invadrarpolitiken inte har diskuterats tidigare. Hade det gjort det och man hade tagit debatten på allvar istället för att tysta ner SD, så tror JAG att Alliansen hade fått egen majoritet.
    Jag tycker även att alla ska få säga och tycka vad de vill, så länge det inte går för långt och blir till hets mot folkgrupp ( och det är åt båda hållen). Har varit med om att både V och SD har varit nära och förbi denna gräns vid ett antal tal som jag har hört på plats (Det är dock ingen från partiledningen som har talat).
    Jag tycker även att det är barnsligt och löjligt av de övriga partierna som inte ens vill prata med SD. Nu har folket röstat och SD är en del av riksdagen. Då tycker jag att de övriga partierna ska respektera folkets röst.
    //Alliansröstare

    SvaraRadera
  15. Re:Anonym "Alliansröstare"..Döddansaren m.fl..
    Under tiden katten sover,passar ni på att tassa in.Men nu har Måns vaknat..Efter långt firande..
    Undviker att "slänga mig med dina klyschor" dansaren.Har nu förstått att det endast finns en sann och riktig ideologi,nämligen DIN.Men samtidigt är det tråkigt, att se hur "vår" svenska skola misslyckats.På min skoltid hade din uppsats inte fått betyget B en gång...
    Anonym/alliansröstare kommer tätt i döddansarens fotspår.Hur i all världen kan en vuxen person tro,att ett parti år 2010 består av f.d.nazis.Inte är väl medelåldern inom detta SD uppåt 100-år ???Nej hos är båda, har era skolår tyvärr runnit förbi,utan att ni märkt annat, än det som ni visste från föräldrahemmet!!Men liksom "Måns" har nu svenska folket vaknat upp,och ser fram mot ett stundande nyval..Med allt vad detta kan innebära för er "demokrater".
    Good Luck,and sleep well....

    SvaraRadera
  16. Det är tydligen helt okej att kalla mig kanindansare och döddansare. Ledsamt. Även om ni, Hellboy och Lars Å Månsson, har helt andra åsikter än jag, behöver ni faktiskt inte kalla mig för något annat än min valda signatur.

    Eller är det så att ni anser att så fort andra människor inte håller med er, så kan man släppa på respekten för dem?

    Jag röstade på alliansen (har röstat borgerligt sedan 1979, då jag fick rösta för första gången). Jag respekterar dem som röstat på sd, herr Svensson, fru Johansson och vilka det nu kan vara, och kallar dem inte för nedsättande saker.

    SvaraRadera
  17. Dansaren:
    Sorry om du blev ledsen för att jag frågade om du var "kanindansaren"....
    Nu fick ju du iallafall en anledning att ducka för sakfrågorna, du sprider gärna fördomar/floskler omkring dig men vill inte gå i svaromål när någon punkterar dessa, wonder why?
    Vilket är värst/sämst/lägst? att skoja om någons nick eller sprida desinfomation om ett parti?
    Läs SD:s partiprogramm och undvik Expressen/
    aftonbladet/expo hädanefter.
    Alliansröstare: OK, vi är inte överens om allt men det finns hopp....tycker dock du bör ta tillbaka ditt påhopp "de flesta har nazistisk bakgrund" vilket är helt uppåt väggarna.
    Hur illa vore det om Fredrik Reinfeldtgick SD tillmötes och drog ner på invandringen(95% är inte flyktingar idag)och ställer lite mer krav på alla människor i detta land.

    /HellBoy

    SvaraRadera
  18. HellBoy
    Desinformation? Jag läser innantill i sd:s program.

    Låt gå för att min korta betraktelse om gammeldans var onödig i sammanhanget, men jag tog med den som ett exempel på sd:s kultursyn, som jag fortfarande anser vara oreflekterad och, faktiskt, unken.

    Det tycker du "inte är så viktigt att folk bryr sig". För mig är det obegripligt, då kulturen är en del av det som definierar oss.

    SvaraRadera
  19. Var står det att "SD vill slänga ut invandrare, att de har en människosyn som är djupt odemokratisk, att de är kvinnofientliga och homofoba, att deras kultursyn är som skuren ur 1800-talet" i partiprogrammet?????
    Utveckla gärna varifrån dessa floskler kommer ifrån? Källa? Expressen kanske?
    /HellBoy

    SvaraRadera
  20. Re:
    Ett gott råd från en gammalmossig..Undvik att ge dig in i en kulturdebatt,det slutar med en katastrof.När det gäller denna speciella fråga är ju som bekant,smaken olika.Personligen tillhör jag dem som ALDRIG skulle bese den "vandringsutställning" av "tidstypisk moder kunst" som nu visas lite varstans i Sverige..Vad denna visar?? Jo,våra fortplantningsorgan och sexövningar,något som jag som "normal" finner avskyvärt..Därtill sponsrar olika Regioner,en sådan spridning av alster,från skattebetalarnas konto !!!

    SvaraRadera
  21. Det är möjligt att jag har gått på "medias smutskastning" om att SD har en bakgrund från vit makt rörelsen och nynazister ( Förlåt Herr Månsson att jag glömde skriva nynazister vid mitt första inlägg). För det kan jag be om ursäkt. Men när man står vid en valdstuga där en person håller tal och det står personer och gör Hitlerhälsning, då förstärks den bilden media har gett ut.
    Jag är helt med dig HellBoy om att det behöver ställas mer krav på alla människor i detta land. Och JAG tycker att alliansen är inne på helt rätt spår när det gäller tex. att få människor mer aktiva och jobba, istället för som sossarna vill att det ska löna sig mer att sitta hemma och få bidrag. De har även förslag på hur invadringspolitiken kan förändras (Tycker Fp har en del bra förslag), men när det har tagits upp har det snabbt tystats ner. Tror det var Björklund som nästan blev kallad rasist när han tog upp det i en debatt.
    Det som får MIG att tycka att SD inte är ett trovärdigt parti är (Av det jag har hört och läst) att de inte har några för MIG realistiska åtgärder för de förändringar de vill se.

    //alliansröstare

    SvaraRadera
  22. Att göra hitlerhälsning i Sverige är åtalbart och jag har svårt att tro att detta sker vid valstugor 2010?? På tal om valstugor....har du sett Janne Josefssons valtugereportage anno 2002?
    Där har du smygrasism och hyckleri i en härlig kombination.Detta i officiella sammanhang av representanter alltifrån sossar till moderater.Finns på youtube ifall minnet behöver uppdateras.
    Jag håller med dig om det sjuka i den svenska debatten när Björklund eller vem som blir omedelbart tystad med rasiststämpel osv. när språkkrav på invandrare tex. tas upp. Där ligger SD som enda parti som öht vågar och kan ta upp dessa frågor. De bryr sig inte längre om dessa infantila beskyllningar. De etablerade har dock målat in sig själva i hörnet genom att medverka till SD:s demonisering och kan därför inte helt plötsligt komma med förslag som låter som de kommer från SD.
    Att ställa krav,tydliga regler(inget pass=inget uppehållstillstånd, tolkhjälp max 2år,hemspråksundervisning bekostas av föräldrarna själva, burkaförbud är 4 exempel på åtgärder)som kan leda tillbaka till assimilering istället för som idag integrering.

    /HellBoy

    SvaraRadera
  23. Jag saxar ur sd:s program:
    "Vad är det som säger att den sk normaliseringen slutar med att homo-, bi- och transpersoner (hbt-personer) skall ”normaliseras”? Varför inte personer som begår tidelag (sex med djur) eller pedofili (sex med underåriga)? Dessa sexuella avarter är inte normala och kommer aldrig att vara normala. Normalt är det som vi människor är skapta för, det vill säga att kunna få avkomma och föra släktträdet vidare."

    SD jämför homosexualitet med pedofili och tidelag. Magstarkt. Och ett klart homofobiskt uttalande.

    "De ständiga attackerna mot och viljan att splittra kärnfamiljens ställning är en av de orsakerna varför kvinnonätverket behövs. De sista årtiondenas överdrivna hävdande av individualism, har skapat ett dåligt klimat för familjen och för barnens uppväxt. Nedvärderandet av kvinnors insatser som mödrar, förhärligandet av karriär och yrkesarbete har matats in i de senaste generationernas medvetande. De splittrande krafterna i samhället är alldeles för starka och i hög grad oemotsagda. Här behövs vi verkligen som en balanserande kraft tillbaka till det sunda förnuftet."

    Jaha. Så flickor och kvinnor ska egentligen inte utbilda sig, då de ändå ska stanna hemma vid spisen och föda barn. Och bli försörjda av mannen. Alla förlorar på det.

    SvaraRadera
  24. Re:Dansaren
    Tror nog att du citerat SD-programmet riktigt.Men dina slutsatser passar inte in.Vad gäller de homo o.sådana personliga vinklingar,har detta inte med en normal,svensk familj att göra.Du måste tyda alla program, från de olika politiska partierna,och finner då med säkerhet,vissa saker som inte passar in din sinnevärld.Att stanna hemma vi spisen,som du tycks uppfatta SD-programmet,är lika vinklat som den hotfulla PK-pressens journalistik.F.ö är inget arbete för mig, mer förnedrande än annat.Ej hellre hemarbete och den viktiga delen att fostra sina barn !!!
    Till "anonym /alliansröstare:
    Har sett samma som du vid ett torgmöte..Men jag såg också,att den som utmärkte sig på detta sätt bar "Palestinasjal" och hade egenhändigt skrivet budskap -Inga rasister i vår Riksdag-Troligen hörde han inte hemma bland oss...I varje fall känner jag inte igen tonen !!!

    SvaraRadera