onsdag 15 september 2010

På blodigt allvar: Polisanmälan nu gjord.



Fredrik Reinfeldt (M)
"Sverigedemokraterna är inte ansvarstagande. Om vi i alliansen får fler röster ligger det närmast till hands att söka samarbete med Miljöpartiet.
"Maud Olofsson (C) Vi har gett tydliga besked - vi kommer inte att samarbeta med Sverigedemokraterna."
Göran Hägglund (KD)"Vi kan inte tänka oss att samarbeta med SD under några omständigheter."
Jan Björklund (FP)"Vi kommer inte att samarbeta med SD. Punkt slut.
Mona Sahlin (S)
"Den partiledare som leder det största blocket efter valet blir statsminister har ansvaret.
Peter Eriksson (MP)
"SD kommer inte att sätta misstroendevotum mot en borgerlig minoritetsregering. "
Lars Ohly (V) "Vi kommer att förhindra att SD kommer få någon makt över den politik som vi vill driva."


Ett axplock ur politiska tankar, SD stormar framåt, och min personliga fundering är naturlig, många svenskar röstar på SD. Måhända är det proteströster - vilket inte gör dem mindra viktiga.
Det utbreda missnöjet med fegheten, maktlösheten, handlingsförlamningen, brist på öppenhet och hyckleriet när det gäller debatten om invandringen, har äntligen fått svensken att vilja sparka de etablerade rakt i magen.
Inte röstar man på SD för deras briljans i att förmå styra landet.
Men, som sagt, nu vänder och vrider sig politikerna som maskar, de finns ingen hejd på fantasin och nytänket när det gäller att hitta konstellationer för att hindra den demokratiska processen.
Och jag bara undrar är detta lagligt?
Enligt valmyndigheten ska "ett valsystem ha allmänhetens förtroende och fungera korrekt. Därför är det viktigt att kunna överklaga om man misstänker att någonting har blivit fel.
Vad är brottsligt?
Vissa regler om vad som är förbjudet vid val finns i Brottsbalkens kap. 17
Om brott mot allmän verksamhet m.m. Där står det att det är förbjudet att försöka HINDRA eller FÖRVANSKA RESULTATET av ett val eller en omröstning.
En sådan händelse kan inte överklagas via Valprövningsnämnden utan anmäls till polisen och kan prövas i allmän domstol."

SÅ, nu är det gjort, idag kl 09.53 har en polisanmälan med nummer I-02-1446865-10 har skickats till Polismyndigheten i Stockholms län, enligt följande:
"Vill enligt valmyndighetens regelverk polisanmäla Sveriges riksdagspartier för försök till förvanskning av kommande valresultat, då man öppet valfuskar genom att redan före valet stänga ute SD genom manipulering och hindrande konstellationer."

11 kommentarer:

  1. Britt-Louise2010-09-15 10:23

    Som jag läste artikeln, skriven av två journalister, inte politiker, i morse, är huvudpoängen att de två största partierna skulle samregera. Inte för att stänga ute något annat parti, utan i första hand för att få en stabil regering och för att bryta upp den tröttsamma blockpolitiken.
    Att två, eller flera partier, söker samarbete är i sig inte ett hot mot den demokratiska processen.

    Sedan är det en annan sak att jag kanske inte håller med Niklas Ekdahl och Rolf Alsing att S och M borde "gifta sig" med varandra. (Förutom att jag associerar med SM - sadomasochism, när jag hör just den bokstavskombinationen).

    SD är inte ett demokratiskt parti. Det har starka rötter i nazismen. SD manipulerar sanningen, förvanskar fakta utefter eget gottfinnande. Nu senast uttryckte sig ett toppnamn på SD:s lista i Trollhättan om att invandrare har en aggressiv gen. Detta är inget annat än främlingsfientlighet. SD har inget i svenska riksdagen att göra.

    SvaraRadera
  2. Britt-Louise: Kanske bättre att helt enkelt förbjuda partier såsom SD istället för att nu smutskasta och idiotförklara SD och dess väljare.
    Mer renhårigt och rakt ...fast det klart...i våra grannländer och i övriga Europa finns det partier med liknande åsikter så alla de länderna bebos av ännu fler idioter och odemokrater,eller?

    Bra gjort med din polisanmälan! Du vet att om du ångrar din förtidsröstning går den att ta tillbaka ifall du går och röstar på valdagen;)
    (visste inte detta själv).Ha en jättebra dag!
    /HenrikP.

    SvaraRadera
  3. Hej Britt-Louise, just den artikeln var skriven av två journalister, men har du missat politikernas entydiga besked i frågan?
    Se då ovan.

    Du kan inte bestämma att SD inte är ett demokratiskt parti, du har däremot helt din demokratiska frihet att tycka det. Precis som SD och dess väljare har att existera.

    Jag har min rätt att påstå motsatsen till ditt påpstående om att SD är främlingsfientliga. Jag har lika stor rätt att påstå att de som röstar på SD bara bryr sig om Sveriges framtid, och vill att politikerna ska ta kontroll över invandringen och integreringen.

    ALLA riksdagspartier som kommer över spärren har rätt att vara i Sveriges riksdag, att inte tycka det är odemokratiskt.

    SvaraRadera
  4. Jag har röstat med hjärnan, hjärtat och magen - och kommer inte att behöva gå och ångra mig!

    SvaraRadera
  5. Thorsten Schütte2010-09-15 11:10

    Hellre allting annat än en stor koalition M + S. Den skulle präglas av maktens arrogans och juniorpartnern, i dagens opinionsläge troligen S, skulle smulas sönder som SPD i Tyskland efter att ha regerat med Merkel. 2014 skulle sedan S + M tillsammans få mindre än 50 % , och V + SD 10 % vardera!

    SvaraRadera
  6. Re:Britt-Louise
    Enligt ditt inlägg ska vi,som i forna och nuvarande kommuniststater ha ENPARTISYSTEM !!
    Trodde trots all misslyckad skolpolitik,att ett sunt förnuft,fanns kvar hos vår yngre generation.Personligen har jag ingen som helst känsla för, att en majoritet svenskar vill följa ditt förslag.Ej hellre tror jag att en statsminister som hotar,ljuger och förvanskar sanningar,är en förebild för landet.Lika lite som en misslyckad oppositionslederska, lär det hindra att "demokratin" har sin gång på söndag.
    Till slut i dag på morgonen trallade jag på låten,Bättre och bättre dag för dag..Tyckte det var skööööönt se hur mitt parti ökat till 7,5 %

    SvaraRadera
  7. Det er synd at et parti må avlyse valg deltagelsen på grunn av vold. Det burde være et folkekrav at dette partiet og deres kandidater fikk den beskyttelsen som var nødvendig for å stille til valg.

    SvaraRadera
  8. Absolut, Anonym norsk, vi MÅSTE skydda de demokratiska värdena.

    SvaraRadera
  9. Bra gjort med din polisanmälan, men den kommer nok ikke til å føre frem.

    Fremmedfrykt = avsky og frykt for alt fremmed el. utenlandsk.
    Både Nordmenn og Svensker er godt kjent med hva innvandringen fører til. Derfor er det ikke fremmedfrykt, men berettiget frykt for noe som vi vet hva er og som vi kjenner til.Fremmedfrykt er altså feil ord å bruke.

    Det virker som om alle de politiske korrekte er xenofile = som liker og beundrer alt fremmed el. utenlandsk.
    Xenofil bør bli et skjellsord som bør benyttes ofte.

    Synd å se at et svenskt parti blir trakassert og smutskastet.
    Det er nok mange etablerte svenske politikere som nå er desperate for å miste sin jobb, og med Sveriges dårlige A-kassa så burde de være redde.

    SvaraRadera
  10. Dette viser at demokratiet i Sverige ikke fungerer lenger. Man kan si og tenke om SD hva man vil, det er et lovelig parti og de har de samme retter som andre partier. Sveriges valgkamp har blitt et eneste kaos og andre land i Europa er overrasket over at slikt kan skje i Sverige.

    Jeg kan bare h

    SvaraRadera
  11. Jag ryser i hela kroppen och väljer att lämna Sverige. Hur skall jag någonsin kunna se en SD i ögonen....de är tydligen många och dessutom i din närhet. Bye.

    SvaraRadera