tisdag 14 september 2010

Attack mot Paris hjärta.

Informationen kom från min Viktor i Bryssel:
Ett bombhot sent ikväll tvingade polisen att evakuera 25 000 personer i området på det 324 meter höga Eiffeltornet, som har tre våningar som är öppna för besökare och är en av världens mest populära turistattraktioner.
Polisen undersöker fortfarande om hotet är allvarligt menat, och bombhundarna arbetar intensivt.

Just idag godkände Franska senaten, som första land i Europa, en lag om förbud mot slöjor som täcker ansiktet.

Det här är bara början på ett nytt kapitel i en förlamande skräckföljetong.....


"But this has absolutely nothing to do with the law they passed today. There's no way the peace-loving muslims would stoop to bomb threats."

7 kommentarer:

  1. Thorsten Schütte2010-09-15 08:37

    Is i magen innan vilda gissningar om gärningsmannen och motiven, tack!

    SvaraRadera
  2. Hotet var - tack och lov - falskt.
    Uppståndelsen visar tydligt på den upphettade stressnivå, som de terrorhot världen mottagit efter WTC har tvingat mänskligheten att leva under.

    SvaraRadera
  3. Galen värld.
    Det är klart att man kan spekulera i att det kan vara en reaktion på den kommande lagen.
    Jag säger bara, make love not war.

    Eva-Marie

    SvaraRadera
  4. Thorsten Schütte2010-09-15 09:36

    Ja, denna terrornoja är besvärlig. Samlar mina mentala krafter innan flygresan till helgen, tänker på HasseoTages "Och sen står vi i kö in en trivsam miljö av armerad betong och armerad polis"

    SvaraRadera
  5. Lyckost dig Thorsten som får njuta en snabb resa med mina bästa arbetskamraters varma och goa service!
    Tänk istället på mig, som ska först till Köpenhamn, byta där, sen till Hamburg, byta där, sen till Köln och byta där för att komma till min älsklingsViktor, the executive. Men jag lurade ändå SJ, samma resa som från CPH till BRU skulle kosta 6800 SEK med SJ, kostar nu 4000 sek med DSB, Heja Danske Statsbanen!
    Men hir går det att blogga på tåget, Thorsten? I Tyskland?

    SvaraRadera
  6. Thorsten Schütte2010-09-15 11:07

    Jag tror att man kan koppla in dator på ICE-tågen i Tyskland. Men jag kommer att vara lyckligen unplugged under denna resa, bortsett från att jag, om faciliteterna medger detta, kollar hos min syster valets efterdyningar!
    Och SJ, dess priser, och företaget i största allmänhet - om jag inte älskade järnvägen så mycket skulle det räcka för att byta arbetsområde...
    Men med Femerbeltbron och H-H-tunneln på plats, då blir järnvägen ett äkta alternativ för resor till kontinenten!

    SvaraRadera
  7. Nej varför skulle en muslim vilja skapa ett sådant rabalder ??Ingen tror väl, att dessa förmumierade karnevalister, saknar humor!!Troligare någon förvirrad vänsteraktivist,som likt våra yrkesverksamma, åker runt för att skapa "opinion" mot vårt "välstånd" i västvärlden.Hur som haver, har jag för en gång skull,haft tur två dagar i rad.Först var jag INTE vid Marsfältet,på tisdagskvällen.I dag de glädjande sympatisiffrorna i DN,för oss i SD.Tala om att lyckan ler,nu ska jag köpa en skraplott,och vinna 50-årig pension!!

    SvaraRadera