måndag 13 september 2010

Minns ni min blog om att vi svenskar


är världsbäst på trafik? Idag snurrade det verkligen till sig ordentligt i knoppen på mig, hjärnvindlingarna krullade ihop sig som gamla telefonsladdar, för idag rapporterade nyheterna att Sverige är det enda land som inte förbjuder mobilsamtal under körning.
Det känns som om detta inte borde hänga ihop på nåt sätt. En så kallad antites.
Beats me.

3 kommentarer:

  1. Jag tycker det är konstigt att vi i Sverige inte tar steget fullt ut och förbjuder mobilsamtal när vi kör bil.
    Samtidigt tycker jag dock att vi svenskar har blivit som en hoper "besserwissrar" när vi är ute och kör. Vi visar vandrandra hur vi ska köra. T.ex. när jag blir omkörd av en bil, slänger den sej in framför mej, lägger sej i vägrenen för att visa var jag hör hemma. Detta var ett exempel på hur det kan se ut. Det finns fler...
    Att jag för det mesta aldrig kör i vägrenen beror på att där finns en mängd andra fordon. Cyklar, moppar, EU-moppar, A-traktorer mm. Att lägga sej i vägrenen kan betyda livsfara.
    Självklart kan jag hjälpa till vid en omkörning att lägga mej där, om sikten är fri.
    Nu börjar dom prata om att i utbildningen på körskolorna anpassa utbildningen mera, vad gäller inställning till trafiksäkerhet. Inte en dag för sent. Statistiken talar sitt tydliga språk, män mellan 18-24 år står för mesta olyckstatistiken.....det räcker att se hur dom ser ut där dom kommer i sin fräcka BMW. Nacken verkar stelopererad och med endast en hand på ratten, i den andra mobilen, eller cigaretten....susar dom fram som dom äger hela vägen!
    /B-M

    SvaraRadera
  2. Thorsten Schütte2010-09-14 15:18

    Den där bilden med nallen i käften är bra!
    Jag föreslå att böter för hastighetsöverträdelser mm ska vara dagsböter, ej fast belopp, så det även svider på rika knösar i sina svarta BMW...

    SvaraRadera
  3. Jo, det ligger verkligen i vad du säger Thorsten...
    Jag ställer mej alltid frågan när en sådan kommer framsusande, i vrålfart: "vad får honom att tro att han kan åka fram i den farten och utsätta andra för livsfara"????? Vem har gett honom lov till det???
    /B-M

    SvaraRadera