måndag 13 september 2010

ché??????


I Sverige råder det fri prissättning för taxibolagen sedan avregleringen 1990. Taxan ska stå tydligt på taxibilen, och ska kunna läsas både inifrån och utifrån. Sen är det alltså upp till kunden att själv informera sig om taxiresans pris, innan denne påbörjar resan. Sen är det försent - eller kört som de säger i taxikretsar.
Jag har en affärsidé till Ryan Air, skriv priset på flygresan klart och tydligt på flygplanet. Sen är det bara att hoppas att nötterna inte läser det. Då kan man ta vilket 17 pris som man själv vill.
Och när jag nu tänker på det, en resa med taxi T/R Stockholm Arlanda kostar mer än en flygresa Skavsta - Rom T/R, så nånting säger mig att Taxi och Ryan har mycket mer att lära av varandra. Taxi har ju missat russinet i kakan, ett bagage ska naturligtvis kosta 100 kronor extra, 2 bagage 200 kronor extra, bärhjälp 1000 kronor extra, svensktalande kostar 150 kronor, engelska 250 och turkiska är gratis. Att åka genom tullarna bör ligga på 200 per tull och ett säkerhetsbälte 100 kronor extra, vill man ha AC eller öppet fönster blir det en förhandlingsfråga.
Strålande tider, härliga tider.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar