tisdag 31 augusti 2010

Svensk motbjudande yberförträfflighet.


Sverige bedriver cencur - skicka valobservatörer till svenska valet!
Danmarks två regeringspartier, borgerliga Venstre (V) och De Konservative (K), anser att yttrandefriheten är i fara i Sverige sedan Sverigedemokraterna vägrades att visa sin valfilm i TV 4.
Venstres talesman i utrikesfrågor, Michael Aastrup Jensen, säger till Jyllands-Posten att han ska ta upp frågan om svensk politisk censur på Europarådets nästa möte och föreslå rådet att sända valobservatörer till Sverige inför valet den 19 september.

Den danske journalisten på Berlingske Tidende, Mads Katrup, bloggar:
"I Sverige är Fasaden viktigare än allt annat, vilket journalisterna så uppenbart medverkar till. Men detta är i själva verket motsatsen till jornalistik - och motsatsen till demokrati.
Den nämnda fasaden är den småborgerliga svenska föreställningen om att Sverige och svenskarna är bättre och förmer än alla andra - en oändlig självgodhet.
Hallå - detta är inte detsamma som demokrati."

Och vi som inte får tro att vi är nåt, enligt Jantelagen.
Är vi i själva verket inte bara stroppiga och självgoda utan också - helt enkelt aningens schizofrena?
Men så är ju jag halvdansk och född rebell.

8 kommentarer:

  1. Ett tips: läs gärna denna artikel i SvD häromdagen ang SD och Tv4:
    http://blogg.svd.se/redaktionschefsbloggen?id=20308

    Självklart ska alla partier komma till tals, men det ska ske inom lagens råmärken. Klarar man inte det, måste man omformulera sig och inte genast hojta om att man är förfördelad.

    Jag ser vissa likheter mellan SD:s martyrskap och krav på ekonomisk kompensation från Tv4 och somliga burkadamer som genast känner sig "kränkta" om de inte får arbete eller fullfölja sina studier för att de inte kan tänka sig ta av sig sina slöjor och visa ansiktet.

    Lagen gäller alla.

    "Jantelagen" är formulerad av Aksel Sandemose, författare född 1899 i DANMARK, (dansk far, norsk mor), hans födelsestad Nyköping (sorry, kan inte skriva danskt ö) inspirerade honom bl a till "Jante". Han var tidvis bosatt i Norge, under kriget flydde han till Sverige, efter kriget flyttade han tillbaka till Norge. När hans hustru och hans son dog, flyttade han tillbaka till Danmark där han levde till sin död 1965.

    /Öbon

    SvaraRadera
  2. och så ser jag att jag stavade fel till Nyköbing på ett sätt till, det ska ju vara b i st f p

    /Öbon

    SvaraRadera
  3. Öbon, kunde inte vara mer enig med dig, när det gäller SD-filmen.
    Men WTF håller vi på med när det gäller hur andra länder sköter sitt land? Tycker det är motbjudande att alltid uppträda som Storsvensk gentemot tex Danmark, Holland m.fl, som om vi alltid är "bäst i klassen".
    SPECIELLT när det gäller invandringen som våra makthavare har misslyckats så kapitalt med.
    Förstår mycket väl att danskarna fått nog, och njuter av att driva med vår förträfflighet.

    SvaraRadera
  4. Re:Öbon
    Vet ej hur mycket du följt med i den debatt, som rasat kring den svenska pressens censur.
    TV4 historien var endast ett sandkorn i öknen.I stort allt vad SD vill framföra, via dessa medien är och förblir tabu.Ett ex. man hade ett kontrakt med en radiosändare där man bl.a sa följande:Invandringsbroms eller åldringsbroms,du har valet..Även efter att SD förklarat sig villiga, att ersätta ordet invandringsbroms (som ansågs rasistiskt)med ett pip ,bröt sändaren det ingångna avtalet.
    Förekommer det censur eller ej i Sverige,det är frågan.Det jag nu skrivit till dig som ren info,hade jag t.ex. aldrig fått in i en insändare
    Man måste således liksom droppen och stenen se det i sin helhet...

    SvaraRadera
  5. Nu gällde Carina-Finas inlägg om Tv4:s nej till SD-filmen och det var det jag svarade på.

    I övrigt citerar jag mig själv: "Självklart ska alla partier komma till tals, men det ska ske inom lagens råmärken. Klarar man inte det, måste man omformulera sig och inte genast hojta om att man är förfördelad."

    /Öbon

    SvaraRadera
  6. Thorsten Schütte2010-09-01 15:47

    Ett tips: på de flesta tangentbord finns det lösprickar: ¨ Om man först skriver dom och sedan u blir det ü, så Du kan skriva über, ett att Dina favoritprefix, på rätt sätt, säger jag med ü i namnet!

    SvaraRadera
  7. Du är omtänksam du, Schütte, fast jag har ju gjort yber till mitt!

    SvaraRadera
  8. Thorsten: hur skriver man danskt ö? ü, ê osv kan jag

    /Öbon

    SvaraRadera