onsdag 1 september 2010

Som världens största godisaffär!


Sedan April har jag med jämna mellanrum besökt hemmet i stan för tvätt och annat smått och gott - men det har INTE Björn och hundarna. Förrän igår den 31 augusti.
Så jag körde igår lugnt och försiktigt genom ett rusningslivligt Stockholm, så att chocken skulle bli så minimal som möjligt. Björn, alias Rönnerdahl, vred sig lite och tittade ut över folkmyllret, hundarna såg ovanligt hopträngda ut därbak och tycktes bara vilja glömma allt vad koppel och lägenhet heter, och bara vilja vända tillbaka. Det blir dock en kort men intensiv stads-sejour för tusen saker att uträtta, sen tar vi båten ut till friden igen.
Imorse hade vi väckarklockan på ringning klockan sex, aj, måste vi gå upp NU? In i stadsrutinerna, alltså direkt till skogen!
Och nu kom paybacktime för hundarna, skogen exploderade likt en enorm godis-shop av dofter ljuva för hundnosar. De dammsög marken, kissade på vartenda grässtrå och svansarna höll på att viftas ur led. Björn och jag var inte fullt så entusiastiska, men insåg att musklerna som helt genom egen försorg, förvandlats till bomull runt maggarna, inte skulle ta nämnvärd skada av rutiner och raska morgonpromenader.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar