torsdag 27 maj 2010

Vill du äta kräkpiller?


Gå då in och titta på Uppdrag Gransknings urvassa reporter Kristina Lagerström som igår granskade de svenska bankdirektörerna.De som var med och blåste upp lånebubblan som orsakade finanskrisen har klarat sig väl - nya toppjobb och miljoner i bonusar och fallskärmar.

Småsparare världen över fick se sina tillgångar rasa och miljontals människor förlorade jobben när finanskrisens chockvågor rullade in över land efter land hösten 2008. De som fastnade i skuldfällan efter krisen riskerar att bli kvar länge.
Men för dem som satte fart på lånekarusellen har det nästan bara gått uppåt - och deras plånböcker har fyllts med nya miljoner.
Thorsten Schütte sa...
Här kan man faktiskt citera Berthold Brecht:
"Att råna en bank - var är det jämfört med att grunda en bank?"

2 kommentarer:

  1. Det finns ingen rättvisa i världen! Vi människor är maktgalna, giriga och egoistiska! Usch det var hårda ord förstås, det finns ju också undantag! Det vet jag!
    Men dom som har mycket pengar vill ha mera pengar och dom som har lite pengar, för dom spelar det ingen roll, dom förlorar respekten för pengar...och om det någon gång skulle regna manna från himlen, ja, då har den fattige bara en gaffel.....livet är en ständig strid..
    /B-M

    SvaraRadera
  2. Thorsten Schütte2010-05-27 12:39

    Här kan man faktiskt citera Berthold Brecht:
    Att råna en bank - var är det jämfört med att grunda en bank?

    SvaraRadera