torsdag 27 maj 2010

I Sverige äger vi inte våra barn! Det kunde er socialdemokratiske vän ha talat om för er!


Gada, gift med den utvisade syriske diplomat som misstänks ha planerat att kidnappa sin dotter, vädjar nu till Kungen och skriver på Newsmill:
-"Hjälp mig att få tillbaka min älskade dotter.
Vi kom till Sverige på grund av min mans arbete. Vi hyrde hus av svenskar och syriska staten betalade. Vi tjänar vårt land, Syrien, som betalar våra löner. I den diplomatiska världen innebär det att vår tjänst är på syrisk mark, hur kan vi bli avlyssnade av svenska myndigheter? Hur kan vår fina familj bli splittrad av svenskarna? Är det inte brottsligt?Polisen eller socialtjänsten säger att de skyddar henne från hennes egen pappa som ska döda henne. Vilket struntprat, de har tvättat min dotters hjärna.
Jag börjar egentligen undra om denna händelse verkligen handlar om att man skyddar någon eller om man utnyttjar och diskriminerar kvinnor och döttrar. Tänker de inte på en mammas hjärta, hur hon lever nu och mycket annat."

Mitt svar till Gada. Du skriver när en pappa "skämtar "med sin dotter om att han ska döda henne , och att polisen "ljuger" och "har tvättat din dotters hjärna".
I en demokrati, som Sverige, använder inte polisväsendet sådana metoder. Det kanske din familj borde sökt kunskap om innan ni valde att leva och arbeta här.
Våra lagar är till för att skydda människor som utsätts för det som betraktas som brott enligt svensk lag, inte enligt syrisk hederskultur.
Du måste inse att din myndiga dotter har rätt att välja själv. Varken du eller din man äger henne - hon är en fri individ i ett fritt land. antingen du vill eller ej.

4 kommentarer:

  1. Thorsten Schütte2010-05-27 16:30

    Det finns en sak i denna affär som väcker obehag hos mig: det hela bygger på överskottsinformation från att SÄPO avlyssnade diplomatens telefon eller telefonen av någon han hade kontakt med i ett annat ärende. Överskottsinformation som inte rör det avlyssningstillstånd har getts för ska inte användas (och kan även lätt fel- och övertolkas). Det populära radioprogrammet borde kanske byta namn till "Ring - så spelar vi in! /SÄPO"

    SvaraRadera
  2. Du är en helt oslagbar side-kick, Thorsten!

    SvaraRadera
  3. Thorsten Schütte2010-05-27 17:10

    Tack. Det här vacker minnen av SÄPOs och Hans Holmérs beryktade kurdspår, där man avlyssnade planeringen av ett bröllop, men tolkade ordet "bröllop" som kodord för att mörda Olof Palme. Så snart SÄPO är involverad i något drar jag öronen åt mig. Då liter jag heller på den militära underrättelsetjänsten Fst/Säk!

    SvaraRadera
  4. Tänk att en, förhoppningsvis, intelligent människa som denna diplomat är, inte tagit reda på vad som gäller i Sverige...
    (det enda som jag kunde tillföra i denna debatt..)
    Är på städhumör och har tagit på mej det sinnet. Då finns bara mina tankar på alla hundhår och dammråttor..går i klinsch med "snabeljocke" överallt...
    /B-M

    SvaraRadera