torsdag 10 augusti 2023

Varför går det inte i Sverige?



Magnus Ranstorp:

- 'I Danmark  har man ett landstäckande nätverk och kampanj med ”besökshundar” som regelbundet besöker äldreboende för att skapa glädje, kärlek och bryta ensamheten. Har man liknande initiativ i Sverige? Om inte vore det en god idé att starta ett sådant.'
                                                         -----------

Mycket fin tanke, jag älskar den, bra idé som skulle göra mycket gott. Fast vi vet alla att de som försörjer sig hos de äldre på boendena i Sverige, inte är kompatibla med hundar. 
Så våra politiker kommer INTE att stå på våra gamlas sida.

För ett tag sen var jag en helg på ett spa-hotell i Stockholms skärgård, med fanns trogne jaktlabben Zäta, nu 12 år och vit i mustasch och ögonbryn. 
Vi placerade oss vid de fåtal bord som var reserverade för hundägare, och avdelades en servitör, nyinvandrad från Egypten, som sa sig inte kunde närma sig oss för att vår lugne, fine fyrbente kompis utgjorde en skräck och fasa för honom. 
Servitörens förslag var att han kunde ställa allt han bar fram, på ett tomt bord en bit bort, så att vi kunde hämta det där. 
Hans praktiska problemlösning på sitt första jobb i sitt alldeles nya land, var att vi, gäster, skulle anpassa oss till hans religion och kultur.
Det var inget som jag funderade på att acceptera. 
Servitören byttes ut.





2 kommentarer:

  1. 1)En sån sötnos😍
    2)Mycket beskrivande att det är vi som förväntas fjäska och anpassa oss till deras vansätt och vanvett
    3)Eloge till er för att ni stod på er!Måste bli ett slut på daltandet.
    Mvh,Tomas

    SvaraRadera
    Svar
    1. Rätt. Jag tror resningen måste komma från folket. Men, jag är tveksam till folket....

      Radera