söndag 29 augusti 2021

Om förnuftet ständigt brottas ner av det mäktiga dårskapet - vad har vi då?Sverige är inget land längre, Sverige är en hasch-psykos.

                           

Trots att kassen godkänts för användning minst 50 gånger beslutade Skatterättsnämnden i januari att påsen ska beskattas. Enligt Skatterättsnämnden innebär det faktum att kassen till utseendet inte skiljer sig från ”typiska plastkassar” att den inte är avsedd för varaktigt bruk.

 Gaia överklagade beslutet till Högsta förvaltningsdomstolen som går på Skatterättsnämndens linje och anser att Gaia-kassen är skatteskyldig.

– Det är rent åt skogen och tar i princip knäcken på hela vår utveckling av miljöanpassade plastpåsar. Jag har sedan 1970-talet arbetat för att ta fram material som är lika bra som plast men mer miljövänliga. Och nu när jag lyckats göra något riktigt bra så sparkar de undan benen på mig. Det är inte rättvist. Det här visar bara hur politiken arbetar mot svensk forskning inom klimatområdet.

”Nu kommer vi att behöva flytta den här produktionen utomlands”

– Hade vi blivit undantagna från skatten hade vi utökat produktionen i Helsingborg och anställt ytterligare 20 till 30 personer. Men nu kommer vi att behöva flytta den här produktionen utomlands.


3 kommentarer:

 1. Kan ingen dra en riktig plastpåse över Märta Stenevis huvud.

  SvaraRadera
 2. Ett beslut väl i klass med USA-importerade veteranbilar som klassades som "miljöfarligt avfall".
  Vi SKA inte syssla med sånt.
  Kottplockning är det som gäller...

  SvaraRadera
 3. Märta utan hjärta tillfogar oss ständigt oerhörd smärta!

  SvaraRadera