söndag 29 augusti 2021

GPs avgående tidningskung, Peter Hjörne, ensam i yttre rymden.



När jag läste Peter Hjörnes hyllningsledare till avgående statsminister Stefan Löfvén, föll hakan mot golvet, jag fick en känsla av overklighet och att befinna mig i ett parallellt universum. 

Fast sen läste jag alla de andra kommentarerna och kunde lugnt konstatera att det är inte jag, utan Peter Hjörne som jag hör där långt, långt borta försöka anropa jorden.

Peter Hjörne, GP: "En anständig ledares farväl!


Stefan Löfven har inte lyckats stävja våldet, sänka arbetslösheten eller få ordning på infrastrukturen. Men han har varit en anständig och hårt arbetande statsminister.


Alla tycks vara ense om att Stefan Löfven är en bra och sympatisk person. Han har dessutom varit oerhört ståndaktig, tålmodig och taktiskt skicklig. Likt en politikens Houdini har han lyckats krångla sig ur de svåraste situationer, svalt stoltheten och till synes obekymrat vandrat vidare på sin slingriga stig. Makten har han lyckats behålla för sig och sitt parti, men inte makten att driva en genuin socialdemokratisk politik."


Bästa kommentar 1: 

-"Löfven är i alla fundamentala aspekter en okvalificerad nolla, punkt. Han har försatt landet i den värsta kris någonsin och det kommer ta eoner tid att, om öht möjligt, reparera de skador han ansvarar för. I ett land med ett fungerande rättssystem skulle han ställas inför riksrätt."

---

Bästa kommentar 2: - "Peter Hjörne brukar oftast skriva tämligen menlösa krönikor. Denna gång har han lyckats skriva en riktigt usel krönika. Anständighet och hygglighet är obegripliga epitet på en statsminister som rasiststämplar människor som inte delar hans världsbild."

2 kommentarer:

  1. Denna Peter Hjörne är utan tvivel en riktig hönsHjärna!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Ja, han är sinnebilden av talesättet "Förvärva, ärva, fördärva".

      Radera