söndag 29 augusti 2021

Hur kan världssamfundet - vi - låta det hända. Igen och igen och igen.


Flickor/kvinnor i Afghanistan har ingen framtid. Det finns ingen i världen som bryr sig om dem tillräckligt för att rädda dem och skydda dem. 

De oändliga krigen i Afghanistan har aldrig handlat om att rädda flickorna/kvinnorna från männen.
Kina, Ryssland, och andra makter har helt andra intressen i Afghanistan.

Flickors framtida liv är som inlåsta sexslavar.
De lyckligaste är de som dör snabbt och brutalt. De olyckligaste är de som kvävs ihjäl och plågas långsamt till döds i många, många, många år, utan att se någonting annat än väggarna i huset de lever.

′′ Glöm aldrig att det bara krävs en politisk, ekonomisk eller religiös kris för kvinnors rättigheter att äventyras. 

Dessa rättigheter tas aldrig för givet; du måste förbli vaksam genom hela ditt liv."
Simone de Beauvoir

3 kommentarer:

  1. Är inte så säker på hur kvinnor vill ha det egentligen!? Verkar ju finnas ganska mycket support bland dem för spökplumpsmodet, inte bara i Afghanistan.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Var vänlig förklara hur kvinnor "vill ha det". I islamstyrda länder är kvinnor lägre stående, på nivå med trälar som inte äger rätten till sitt eget liv.Hur tänker du att någon vill vara tvångsklädd, inte få röra sig utanför huset utan man, könsopereras och giftas bort till e gubbe vid åtta års ålder. Du kan inte blanda ihop dessa livets arma, stackars offer, med svenska muslimkvinnor som tar för sig och skriker i media om de inte får som de vill.

      Radera
  2. Det finns ju otaliga exempel på kvinnor i Afghanistan och andra muslimska länder som iklädda soppåsar som täcker allt utom ögonen högljutt hyllar och stöder den mest extrema tolkningen av islam, och hejar på ISIS och talibaner. Vad en majoritet av kvinnorna i dessa länder tycker lär vi aldrig få veta, och bara för att vissa av oss här i väst (bl.a. jag själv!) tycker islam är vansinne från början till slut så är inte våra åsikter och våra normer det som majoriteten av världens befolkning ställer sig bakom. Vi är en försvinnande liten (och krympande!) minoritet på detta klot, och snart är vi utplånade! Sedan kan man tycka vad man vill om detta! Som någon vettig människa skrivit: "Facts don't care about your feelings!"

    SvaraRadera