måndag 26 juli 2021

DN och expressen ser "strukturell rasismen" överallt. Trots att den inte existerar.

Läs en vettig svensk.

Jan-Ove Malmgren, Projekt Sanning: 

Läkare, tandläkare och vårdpersonal väljs bort

Jag vill redan här varna för inslag av offerkoftor. Känsliga läsare uppmanas ha nära tillgång till luktsalt.

Det finns vårdgivare i alla svenska regioner som går med på att erbjuda etniskt svensk personal vid tillfrågan, visar en granskning av Dagens Nyheter. Personligen har jag haft stor nytta av det då den läkare jag först blev tilldelad vid ett tillfälle svarade yes yes yes på allt jag sade. Han hade varit i Sverige i tre veckor fick jag höra senare.

Läkaren och forskaren Jenna Najar är en av de vars patienter har vägrat ta emot vård av henne när de fått syn på henne. Jag har kallats ”arabjävel”. ”Svartskalle” verkar folk inte heller ha något problem med att kasta ur sig. Också här använder man svenska uttryck i beskrivningen och det är så agendastyrd journalism fungerar.

Jag har väldigt svårt att se att detta skulle hända på en vårdcentral. Med tanke på att vi har lite drygt 193 etniciteter i Sverige, och alla är i princip i luven på varandra, kan uttalandet ha kommit från precis var och vem som helst.

Artiklarna i Expressen och DN anspelar hela tiden på att det är svenskar som “kräver” detta. Det gäller att få in så mycket rasism man kan. Fast då återgår jag till de 193+ etniciteterna. Det torde vara lika rasistiskt om en person från Gaza valde bort en tandläkare från Israel - men det är det inte. Det är bara svenskar som kan vara rasistiska.

En folktandvårdsklinik i mellersta Skåne utlovar en tandläkare som är ”ljus”. Jag ser inget problem med det. Efter att först en polsk tandläkare och därefter en syrisk tandläkare försökt sig på att rotfylla en tand på mig och skändligen misslyckats båda två gick jag till en privatklinik.

DN har också intervjuat en rad läkare som vittnat om att bli bortvalda i den svenska vården och hur vårdgivare tillgodoser sådana önskemål. Ingenstans framgår om någon från de 193+ etniciteterna väljer bort svenska läkare/tandläkare/vårdpersonal. DN har naturligtvis inte ställt frågan.

– Jag är född här och har gått igenom hela processen till att bli doktor, med en lång utbildning. Och det är inte tillräckligt för att patienten ens ska se mig i ögonen”, säger akutläkaren Jalal El Ali. På det svarar jag att det är sällan jag ser en läkare i ögonen.

Båda artiklarna i, DN och Expressen, bygger sina storys på ‘strukturell rasism’. 

Det har gått troll i uttrycket och det har endast tillkommit för att kunna användas till att skuldbelägga svenskar, i alla tänkbara situationer. Man kan undra vilka det är som blir diskriminerade för sin hudfärg...

Jan-Ove Malmgren, 2021-07-26



4 kommentarer:

  1. Redan år 2010 blev en manlig läkare misshandlad (spark i ljumsken) på BB i Örebro, då en anhörig till en nyförlöst muslimsk kvinna angrep honom och förbjöd honom att komma in i förlossningsrummet, viket han gjorde då den förlösta hustrun fick en svår blödning. Man blev tvungna tillkalla polis för att hejda den aggressive muslimske mannen.

    SvaraRadera
  2. På sjukhus och vårdcentraler är svenskar i minoritet numera kanske någon annat folkslag som slåss mot varandra beslutar att byta läkare?

    SvaraRadera
  3. Sunni och shia är dödliga fiender. Fast dom har samma profet. Vi har ingen chans mot araberna i tävlingen om rasism.

    SvaraRadera
  4. Jag vill se en bild på alla som jobbar på DN AB SVD och Expressen. Det lyser säkert vitt.

    SvaraRadera