tisdag 8 juni 2021

The gängknäckarligan of the skrävelmästarvärlden


President Trump gjorde sitt val 2017, under sin effektiva och mästerliga tid som president, ny chef för FBI blev Christopher Wray. 

Samma Wray vars arbete nu lett fram till att internationell polis kunnat knäcka delar av de globala grovt kriminella gängen.

Carolin Dahlman: "Damberg skryter om den stora polisinsatsen och Sveriges medverkan. Men visst är det FBI som gjort själva jobbet.....? Samma som med Eurochat. Ära den som äras bör - och inte den som försöker sno åt sig äran."



Lars Lundbäck, FB: - "På Twitter är det alltså fullt med ledande sossar som nu är stolta över tillslag som möjliggjorts genom att FBI skapat en krypterad app som de lyckats få kriminella att använda. Det raljeras samt i vissa tweets häcklas även oppositionella.

De tycks samtidigt inte reflektera speciellt mycket över vilka slutsatser som kan dras. Att nivån över gripanden i Sverige kanske säger något rätt skrämmande.
Att där det också finns bra marknader för brottslingar, förhållandevis låga straff och många kriminella (som här fått ett tillfälligt bakslag). Så tenderar då nya kriminella att stiga fram om inget drastiskt sker hanteringen av samma brottslighet."


NN kommenterar: "155 gripna i Sverige. Extrem överrepresentation från Sverige tydligen. Vi är endast 0,0013% dvs 1/1000 av jordens befolkning men 20% här ska ha varit från Sverige. Sverige sticker ut negativt igen."

3 kommentarer:

  1. när jag hade jobb och om jag då hade skött mitt jobb så illa som dessa 2 hade jag fått räfsa ihop skrivbordet och gå på dagen

    SvaraRadera
    Svar
    1. Varken nya eller gamla anställningsregler gäller för rikets korrupta frifräsare.

      Radera
  2. De här 150 gangstrarna som nu mjukispolisen med andra länders hjälp lyckats fånga kan känna sig lugna de är snart fria igen. Dels har vi lagvrängare som sitter i Aktuellt och ifrågasätter om gangsterparadiset verkligen får använda sådana här metoder? Var ska lille Morgan, gängknäckarkaptenen, stoppa in alla dessa, fängelser och häkten är sedan länge mer än överfulla? Då får vi släppa ut dem om de lovar rösta på S är väl kaptenens ev förslag.

    SvaraRadera