onsdag 5 maj 2021

Läs när Patrik Kronqvist tar bladet från munnen om den totala tystnaden under infiltrationen.

Reporter på Ekot hade koppling till misstänkt islamist

Patrik Kronqvist om Sveriges blindaste fläck.

- " Dokus Sofie Löwenmar avslöjade idag att en profilerad grävreporter på Sveriges Radio inlett en relation med islamisten Raad Al-Duhan, vars fall reportern tidigare granskat.

SR-ledningen skulle säkert ha agerat mer resolut om reportern inlett en relation med en nazist i stället för en islamist. Det framstår som typiskt svenskt.

Problemet med att fundamentalistiska diktaturer som Saudiarabien finansierar muslimska friskolor i Sverige har regeringen inte ens börjat ta i.

Om det i stället varit nazister som drev skolor och förskolor – eller högerextrema regimer som finansierade dem – är jag övertygad om problemen hade varit lösta för länge sen.

På samma sätt blir personer som vigt sina yrkesliv åt att granska islamism och jihadism ifrågasatta på ett helt annat sätt än de kolleger som håller koll på högerextremister. Att vilja strypa bidragen till föreningar som bjuder in homofober och antisemiter som föreläsare betraktas av ganska breda grupper till vänster fortfarande som något ytterst suspekt.

Om det kan komma något gott ur Ekot-skandalen är det att denna blinda fläck i svensk debatt kan bli synlig för fler.

1 kommentar:

  1. Hon är inte den enda journalisten som hoppat isäng med fienden. Islamiseringen styrs delvis av media.

    SvaraRadera