onsdag 7 april 2021

Västvärlden låter sig föras krypandes tillbaka till primitiv rasism.

Josefin Utas: 


-"VÄSTVÄRLDEN PÅ VÄG UTFÖR
Mönster är viktiga för att kunna förstå vad som händer omkring oss. Jag fastnade för en text i nättidningen Quilette 2019 av Bo Winegard, assistant professor i USA. Han skriver om sex trender i västvärlden som bekymrar honom. Nu har jag skrivit ett blogginlägg om hans text och tillför mina egna reflektioner. Här är de strömningar/idéer han ser:

1. Felaktig syn på den mänskliga naturen

2. Odlandet av offerkultur

3. Censur av det fria ordet

4. Erodering av rättsprocesser och oskuldspresumtionen

5. Uppmuntran av pöbelvälde och oproportionerliga straff

6. Spridande av förakt för västvärlden och dess symboler

Om jag gör min egen tolkning av det han beskriver, så skulle jag säga att västvärlden håller på att gå bakåt i utvecklingen. Vi håller på att rasera det vi lyckats bygga upp.
Vi är på väg tillbaka till mer primitiva samhällen, där godtycke och den starkes rätt råder. De som förlorar på detta är de svagaste, trots att flera av dessa trender påstås handla om att värna de svaga. Men det är också förödande för våra samhällen i stort när vi bygger upp konflikter internt i våra länder. Vi tappar då i utvecklingstakt och konkurrenskraft gentemot omvärlden.

Detta är bara ett sätt att försöka rationalisera och kategorisera det som händer just nu. Och min text skrapar bara på ytan. Finns massor med exempel på dessa som borde lyftas fram, men texten blev lång nog ändå. Kommentera gärna nedan om ni vill ge exempel, har förslag på ännu bättre kategorisering om vad som händer, eller dylikt."

3 kommentarer:

  1. Läste ditt inlägg igår med stor behållning och ser fram emot mera texter i ämnet. Mina egna amatörmässiga funderingar följer tankarna i böcker som Douglas Murrays Strange Death och Europe, George Friedmans Flashpoints och Jared Diamonds Collapse. Civilisationer har en livscykel. De uppstår, blomstrar och går under. Jag misstänker att den västerländska civilisationen har peakat och nu är på nedgång. Jag börjar bli gammal och hinner förhoppningsvis dö en naturlig död men jag oroar mig för småttingarna i släkten.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Jag läser Fox News flera gånger varje dag, jag lovar dig, det är så jag inte tror mina egna ögon, det är för mycket för mig att ta in allt. Världen har tappat huvudet. Men jag återkommer. Tack för feedback, jag känner som du, barn och barnbarn! Rädsla.

      Radera
  2. Just nu på text-tv, på sportsidan för tredjedagen. "Läppläsare ska lösa rasism bråk". Bråk mellan spelare i spanska fotbollsligan. Vilket d-a svammel. Allt ska nu politiseras, mot oss vitingar. Inte ens sporten frias. Aktivister finns överallt. Jag hatar dom in i själen.

    SvaraRadera