torsdag 22 april 2021

Nima Gholam Ali Pour - såna politiker ska vi ha!

 Nima Gholam Ali Pour, SD, Malmö


-"Det som mest skadar integrationen i Sverige är när myndigheter och delar av civilsamhället berättar för nyanlända att integrationen är ömsesidig och att Sverige är ett mångkulturellt samhälle.
Det är skadligt eftersom den bild som de flesta svenskar har av integration är inte någon ömsesidig process. Utan tanken är att den som anländer till Sverige ska anpassa sig till Sverige.

Det är så de flesta uppfattar begreppet integration. Sen spelar det ingen roll vad en akademiker skrivit i någon uppsats. Den nyanlände ska ut i ett samhälle där befolkningen förväntar sig att den nyanlände ska anpassa sig.

När det gäller mångkultur, kan vi inte bara erkänna att ingen tycker om det? Ingen tycker om att leva i ett ”mångkulturellt” område. Den som har råd flyttar i de flesta fall från sådana områden.
Att en och annan person tycker om att äta falafel ibland betyder inte att Sverige är ett mångkulturellt land. Det betyder bara att vissa ställen serverar falafel.

Ingen får ett jobb genom att vara ”mångkulturell”. Du får ett jobb genom en svensk utbildning, genom att kunna det svenska språket och du har en fördel om du är väl bekant med svenska normer och värderingar. Mångkultur? Vad är det? Kan vi inte bara sluta med struntpratet om mångkultur.

Du kan inte som politiker välja att bo i det minst invandrartäta området i Malmö och sedan hylla mångkulturen. Du vill ju inte själv veta av det. Vad är det du hyllar? Det är bara så löjligt och det här har pågått så länge.
Om du som politiker hyllar mångkultur, ja men flytta till Rosengård, lev där en månad och skicka dina barn till Rosengårds skolor, som är så dåliga att Malmö stad helst vill lägga ner dem, och sen kan vi snacka.

Men om du har flytt från mångkulturen hela ditt liv och vill inte lära dig arabiska för att kommunicera med dina grannar, då får du bara sluta hylla mångkulturen.
Sverige är inget mångkulturellt land. Mångkulturen är för de fattiga som inte har råd att lämna ”mångkulturella” områden.

Det man ska säga till människor som får uppehållstillstånd och har för avsikt att bosätta sig i Sverige, det är att de ska anpassa sig till Sverige.

Det finns inget mångkulturellt samhälle. Det finns ett svenskt samhälle. Det mångkulturella samhället är ett annat ord för utanförskap.
Bara säg som det är och bespara människor åratal av vilsenhet där de letar efter ett mångkulturellt samhälle som aldrig har funnits.
Politiker som talar sanning, verklighet, klokskap och sunt förnuft är musik i mina öron.

2 kommentarer:

 1. Integration!? Vilken idiot tror fortfarande att något sådant är möjligt? Vilka ska integreras, förresten? Vi eller dom?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Har herr/fru Anonym ej fattat det än?

   JJ

   Radera