onsdag 7 april 2021

Maria Schottenius´pekoral om sin mamma i DN, visar på att propagandamössan varit för trång allt för länge.


Maria Schottenius, kort utdrag ur texten, jag besparar er resten:

- Tur att inte mamma lever och får se Liberalerna bryta med sin egen historia.

Tanken att ge sin röst åt ett parti som måste stödja på sig ett auktoritärt högernationalistiskt parti är omöjlig. Ett parti vars partiledare dessutom hånar dem, kallar Liberalerna ”ett meningslöst parti” (Expressen 25/3) och iskallt kräver att få göra upp om framtidspolitiken.

----DN Kulturs ”senior columnist” Maria Schottenius använder i sin kolumn, sin döda mor för att vältra sig i debilt partipolitiskt åsiktshets mot Liberalernas partiledare Nyamko Sabuni och favorit-hat-objektet Jimmie Åkesson. 

Min egen mamma var innerligt stolt över det fantastiska samhälle som växte fram på femtio-  sextio och sjuttiotalet. Hon omfamnade hela livet, hade hög arbetsmoral och livsetik, och njöt oerhört av tryggheten och att alltid röra sig bekymmerslöst och fritt. 

Jag är på riktigt tacksam för att hon fick somna innan politikerna förvandlade hennes land till en misär med noll respekt för eget ansvar och kunskap. Jag vågar inte ens tänka på hur hon skulle kunna leva med rädslan som drabbar alla utsatta gamla, unga och till och med barn, alla rånen, allt våldet, terrorn, all misshandel, alla skjutningar, sprängningar, brutalitet mot poliser som inte klara av arbetet, rättssamhällets förfall, mediernas lögner och förljugenhet, ständiga bil- och byggnadsbränder, "livstidsbidragsberoende", nya tidens invandrare som inte vill lära sig språket och hatar vår kultur, alla grova gängvåldtäkter - och uttalande som att svenska horor är till för att knullas, kriminella som torterar och verkligen pissar på oss. 

Hur skulle jag kunna se henne i ögonen och berätta varför hennes pension är så liten och inte räcker till för både hyra/mat och presenter till barnbarnen. 

Detta skulle min mamma aldrig överleva. 

Däremot skulle hon, i motsats till vad Maria Schottenius hävdar om sin mamma, inte gå under om alla partier i riksdagen vill samarbeta med alla partier i riksdagen.

5 kommentarer:

 1. Ja nog är det tur för mamma att hon inte lever... av helt andra skäl.

  SvaraRadera
 2. Mamma var stolt över samhället på 50-60 och 70-talet. Det var de flesta av oss som var med då, men inte fan är vi nöjda över denna djävulska samhällsutveckling, utom möjligen idioter till "journalister", miljömuppar och PK-arslen. Blodsven

  SvaraRadera
  Svar
  1. @Blodsven, ingen dålig sammanfattning. Undrar vad Maria Schottenius barn och barnbarn kommer att tänka om henne.

   - Varför gjorde hon inget själv när hon hade en sån fantastik mor?

   Radera
 3. Mamma kanske levde när L samarbetade med Socialdemokraterna under kommunisttiden?
  Då gick det bra att stödja ett parti som fortfarande i dag hyllar en fasansfull diktatur!
  Jag är glad att Jimmie Åkesson har pondus att stå emot den menlösa inviten från L.

  SvaraRadera