lördag 6 mars 2021

Sökarljuset bör ställas på gymnasieamnestin. Det stinker ruttet.Gymnasieamnestin var dåligt genomtänkt, man premierade en enskild grupp utan asylskäl, och man tog inte hänsyn till konsekvenserna. 

Kostnaderna flera miljarder.

Kvartal: - Gymnasielagen har varit och är politiskt synnerligen omstridd. De skarpt skilda åsikterna om lagen som fanns och finns förde med sig att regeringen hade bråttom att föreslå lagen för, och också snabbt ville komma till ett beslut i, riksdagen. Förslaget togs fram, remitterades för kommentarer till olika institutioner och klubbades igenom i riksdagen inom loppet av endast ett halvår. Det är väldigt snabbt marscherat för att vara lagstiftning.


“Gymnasielagen är så komplicerad att Lagrådet kommenterade att ‘gränsen här har nåtts för vad som är acceptabelt i fråga om hur lagstiftning kan utformas’.”


Dels innebär det att den svenska juridiken på ett förmodligen aldrig tidigare skådat sätt tagit strid med den svenska politiken. 

Dels har alltså den gymnasielag som av dess företrädare prisats som det anständiga sättet att hantera enskilda i en utsatt situation, nu potential att göra dessa personers situation etter värre. Osäkerheten har ökat, inte minskat. Jag kan föreställa mig att det för många av de berörda skulle vara lättare att ha fått ett slutligt, om än hårt, besked än att få hoppet tänt och släckt om vartannat. Länk Kvartal
– De medmänskliga konsekvenserna blir alldeles för stora om vi stoppar det här förslaget, sade Lööf när hon meddelade C:s beslut.
I
riksdagsdebatten kom hård kritik från övriga Allianspartier och Sverigedemokraterna, bland annat för att regeringen släpper på kraven att bevisa sin identitet, något som polisen oroas över. Kritiken handlar också om att de som nu får en ny chans redan har fått avslag på sin asylansökan.

3 kommentarer:

 1. Jag har en egen teori om tillkomsten av denna lag. Majoriteten av sossar gillar varken invandrare eller miljöpartister men gillar makt och regeringsställning. Miljöpartiet är som en unge i trotsåldern och får de inte som de vill så ställer de sig och skriker.

  Miljöpartiet gillar allt som inte är svenskt och hotade med att lämna regeringen om inte de företrädelsevis medelålders männen fick stanna i landet. Något "snille" kom då på att om vi skriver en lag som är så usel så att den helt enkelt inte kan bli antagen i riksdagen kan de äta kakan och ha den kvar.

  Det klev "geniet från Maramö" in i bilden och tyckte att det var ett lysande förslag. Ridå!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Låter absolut som en mycket sannolik teori. Alla tre är sopor, men Annie Lööf den största. Tack.

   Radera
 2. Annie Lööf är direkt kontraproduktiv när det gäller politik för landets bästa. Tyvärr är hon inte ensam i den gruppen.

  SvaraRadera