lördag 26 december 2020

Det är en bedrövelse och katastrof för oss andra att många svenskar agerar som döda fiskar.


Förtroende för Löfven ökade under andra vågen
SverigeFörtroendet för statsminister Stefan Löfven ökade under hösten, en andra covidvåg till trots.




-------------------------------------

På tal om folk som avgudar Löfvén, de borde idag läsa en enda text. 

Kort utdrag av den viktigaste ledaren någonsin, av Alice Teodorescu Måwe Bulletin:

Samhällskontraktet måste omdefinieras.

-"Arbeta, gör rätt för dig, betala din skatt – i gengäld lovar staten att garantera din trygghet, frihet och tillgång till kvalitativ vård, skola och omsorg. Det är andemeningen i det svenska samhällskontraktet. Ett tänkt samförstånd om ömsesidiga förväntningar och intressen, om utbyte mellan medborgare och stat. En överenskommelse som sagts motivera ett av världens högsta skatteuttag.

Men av det statliga löftet återstår inte mycket. På område efter område – från försvaret och rättsväsendet, till välfärden och infrastrukturen – krackelerar fasaden. Kvar, i spillrorna av det oinfriade löftet, står de människor som genuint trott att den som gjort sin plikt också kan kräva sin rätt.


Kvar, i spillrorna av det oinfriade löftet, står de människor som genuint trott att den som gjort sin plikt också kan kräva sin rätt."


5 kommentarer:

  1. Kvar finns bara en diktatur värdig en plats i Georg Orwells "1984".

    Det är uppenbara svårigheter att kommentera med mitt eget namn. Google ber om ursäkt och tar bort mina kommentarer hela tiden, därav denna variant. / Raymond

    SvaraRadera
    Svar
    1. Jag önskar att alla kommentarsproblem var en quickfix, ett problem som jag själv ägde, men blogspot har gjort sig helt onåbara och själv är jag tekniskt ointresserad och okunnig. Förlåt.

      Radera
    2. Det har länge varit svårt att kommentera, till slut omöjligt till dess att jag snubblade över den norska webbläsaren Vivalde som likt Chrome och Edge bygger på Chromium. Vivaldi låter dig hantera tredjepartskakor. Kakorna som måste tillåtas kommer från blogger.com, google.com och accounts.google.com och det måste göras varje gång.

      Radera
    3. Du är ett snille. Jag skulle behöva dig!

      Radera
  2. Mer virus åt folket skanderar Stefan L. Dom kommer att hitta många virusar som ändrat skepnad, fram till nästa val. Ju mer Stefan L stänger ner, ju fler röster får han. Stefan L agerar som ett virus. Virus är arvsmassans sjörövare, Stefan stjäl vårat land.

    SvaraRadera