lördag 8 februari 2020

Jag är bekymrad. Mer bekymrad än nånsin.

Ivar Arpi, SvD igår, utdrag. Det gör så fruktansvärt ont att läsa. 

Jag plågar mig igenom varje rad, varje ord och vrider mig som en mask på kroken.

- "Klistermärken sätts upp på min ytterdörr.
En våldsvänsteravhoppare hjälper mig kartlägga hoten från AFA. Såhär jobbar de. Det här ska du hålla utkik efter. Han tycker att jag ska beväpna mig, men jag vill inte. Tror inte jag blir tryggare av det, säger jag.
Klistermärken sätts upp på min ytterdörr.

............................

Välj olika vägar till och från jobbet. Ha aldrig hörlurar utomhus. Säg aldrig var du är på väg eller var du är. Sätt dig med ryggen mot väggen när du är på restaurang, café eller tåg. Ha aldrig händerna i fickorna.

Treårige Alan Kurdi drunknar i Turkiet under migrationskrisen 2015. En ledarskribent tar chansen att påstå att jag inte såg den lille pojken som människa. Vilket monster är jag egentligen i deras ögon? Riksdagsledamöter kallar mig rasist. En ras-separatistgrupp gör ett fotomontage med mig som nazist. Det är förstås satir. Visst har jag humor.

”Alltså shit såg precis att allas vårt vider Ivar Arpi ska ha barn. STACKARS jävla person som ska bära hans avkomma. #rosemarysbaby”
De börjar skriva om min fru, mina barn. Hon går inte längre ut med hunden ensam på kvällen. Hur gör vi med lekparker mitt på dagen?
(Är jag självisk som låter mina barn få mitt efternamn? Vilken risk utgör jag för dem?)


De säger att de sett min gravida fru på stan. De känner inget behov av att vara anonyma. Min hundvalp dör innan sin ettårsdag. De skrattar, säger att jag nog har ätit upp den. Jag lyckas spåra min första stalker. Säkerhetsföretaget sätter stopp för hennes förföljelser. Andra är mer ihärdiga. Hoten kommer i vågor, men leder aldrig till åtal.
Vill du att vi kontaktar honom och säger åt honom att sluta? Ibland funkar det, ibland trappas det upp. Hur vill du att vi gör?

Debattörer till höger som säger sig vilja se lite mer god ton blir hånade. Tål du inte kritik? Luften är fri. Hur många skräms till tystnad? Dessa kritiska år när Sverige hade behövt dessa röster mer än någonsin. Vuvuzelor i öronen.
Vänner på högerkanten mordhotas. Men ingen verkar bry sig när det är ”rätt” personer som hotas.

I åratal kallas en kollega islamofob, och ännu värre saker. Ett seriemagasin skriver att han borde skjutas. Satir, höhö. Han var för tidig med att varna för jihadismen. Aldrig har han fått en ursäkt, vad jag vet. Han drevas bort från sociala medier.


Jag började träna boxning. En dront som ber en örn lära ut hur man flyger. Som om någon som vill mig illa skulle be om hederlig sparring. De skriver att de ska ge mig stryk. Dra min kuk i grus. Ignorera bara, får jag höra. Var saklig, visa inte några känslor. Andra offentliga personer jag känner skaffar sig kniv eller tårgas, trots att de vet att det bryter mot lagen. Hotbilden ser ut som den gör. Jag fortsätter träna. Kan dronter ens lära sig flyga?


Regeringen väntar med åtgärder under de kritiska månaderna 2015.
En debatt under migrationskrisen 2015 och jag föreslår att polisen kan ta hjälp av försvarsmakten med logistik och annat för att underlätta arbetet. Får höra att jag vill sätta in armén mot civila och montera kulsprutor på Öresundsbron. Regeringen väntar med åtgärder under de kritiska månaderna 2015. Det är ju kändisuppropens tidevarv. Brann julgranen? Rödvinet kostar lika mycket som vanligt. ”Det kostar oss alltså två quattro stagionis, en stor Fanta och ett Netflix-abonnemang att rädda livet på 80 000 människor i år. Det är inte dyrt.”

Regeringen väntar och väntar. De som varnat för utvecklingen fortsätter att stämplas som vidriga människor.
”Tänk om en muslim hade gripits i Sverige med 550 kg dynamit. Arpi hade avbrutit sin semester snabbare än du kan säga ’landsförräderi’.”


Jag varnar för att Sverige är för oskyddat mot terror, att vi bör kriminalisera samröre med terrororganisationer, att Sverige är en måltavla för IS. Advokatssamfundets generalsekretare kallar mig populist. Ivar Arpi offrar rättsstaten. Det blir reportage i Arena. Dåvarande inrikesministern sprider budskapet i sociala medier.
Någon lägger handen på min axel bakifrån. Det är bara en man som vill uttrycka uppskattning för min senaste artikel.


Journalistkollegor anklagar mig för att förespråka folkmord.
Mindre än två år senare mördar terroristen Rakhmat Akilov fem personer. Regeringen vill nu kriminalisera samröre. Men svenska IS-terrorister som återvänder hem kan inte dömas retroaktivt. På DN:s kultursida kallas jag ändå antidemokrat trots att regeringen lägger fram förslagen som skarp politik.

Den demografiska förändringen av Sverige påverkar människors oro för ytterligare invandring, skriver jag. Journalistkollegor anklagar mig för att förespråka folkmord. Enligt DN:s politiske chefredaktör är jag ”oanständig”. Chefredaktören på samma tidning säger att det är ”en av de små vidrigheter som förändrar Sverige”. Gör motstånd. ”Normalisera aldrig detta”. Om detta må ni berätta.
Folk konfronterar mina föräldrar, min syster. De skriver till mina chefer, vill få mig avskedad.

Jag gör en granskning av genusteoriernas makt över universitetsvärlden. En kolumnist säger att jag sprider konspirationsteorier. Jag debatterar med en genusvetare, som introducerade normkritisk pedagogik i Sverige, i SVT:s Opinion Live. Tackar för debatten efteråt. ”Jag tycker synd om din fru” säger hon. Vad sa du? ”Stackars din fru.” I en debattartikel varnar hon för att mina artiklar ”legitimerar religiösa fundamentalister och etnonationalister”.


Det var såhär 30-talet började.
Själv har jag funderat på att ha pistol, säger en säkerhetsexpert jag pratar med. Vad ska man göra med den informationen?
Jag skriver återigen att hot alltid är fel. Hat inte okej. Blockerar på Twitter, slänger ut på Facebook. Ta ansvar för din svans, säger de. På Facebook, i en tråd hos en profilerad kulturskribent, kallas jag nazist. Det får stå kvar.
Ironin är att de som varnar för polarisering inte tvekar att polarisera själva. De höjer tonläget, höjer insatserna.
Det var såhär 30-talet började. Det var såhär Breivik tänkte. Du låter som Trump. Som Orban.
Håll honom ansvarig.

---------------------------Jakob Heidbrink, FB: 

”Jag har på omvägar fått höra att Sverige börjar ge utslag i systemen hos organisationer som bevakar risken för inbördeskrig i olika länder. Det värsta i Ivar Arpis text här är därför enligt min mening inte ens det lidande som han och de som han skriver om utsatts för, trots att det förstås framkallar min avsky.

Det värsta är att det lidandet aktivt främjats av det etablerade samhällets företrädare.
Ett samhälle vars ledande företrädare, från ministrar via Advokatsamfundets (numera före detta) generalsekreterare till inflytelserika chefredaktörer, beter sig på detta sätt, är inte längre i grunden något anständigt samhälle. Och icke-anständiga samhällen löper stor risk för att konflikterna inom detta samhälle blir våldsamma.
Men att be om besinning verkar för närvarande vara som att be Dalälven att flyta åt andra hållet.”

Hogrelius tankar i skrift!: Ytterligare en viktig röst tystnar!

lördag, februari 08, 2020

YTTERLIGARE EN VIKTIG RÖST TYSTNAR‼
Idag meddelade ANN HEBERLEIN att hon har fått nog med påhopp och ren förföljelse. 

Hon lägger ner sitt skrivande på tex Nyheter idag.Den fascistiska vänstern i vårt land har gått från stenkastning och knallskott till att bedriva terror via nätet !Mussolini ler i sin himmel när han ser hur perfekt denna vänster har blivit röda fascister.Istället för påken blir påhoppen och elakheter verktyget. 

Facebook medverkar till att stänga ner folk på lösa grunder just för att denna vänstermobb agerar med anmälningar.Samtidigt har denna vänsters bundsförvanter ,islamisterna, börjat att agera med hjälp av domstolar och enskilda mål.

Vänstern backar upp alla dessa extrema islamister på ett sätt som kommunisterna i Iran gjorde fram till revolutionen för 40 år sedan.Alla vet ju vad som hände sen. Kommunisterna togs och hängdes. Att backa upp dessa ytterst reaktionära krafter är ju mer än galet.
8 kommentarer:

 1. Här finns jobb för näthatsgranskaren.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det är inte det han får betalt för.

   Radera
 2. Jag har haft en högtidsstund ikväll. Mondo satte världsrekord i stavhopp. Jag hoppade stav själv. Alla mina tre barn har hoppay stav. Det är härligt att se på en som kan hoppa stav, den ultimata grenen. Mondo är en trevlig idrottsman, en förebild för ungdomen. Inga undergångstankar där.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Roligt att höra, Jawelin, en häftig sport, kan inte ens tänka mig hur det skulle kännas att hänga där upp och ner på en stav högt däruppe. Men den unge hjälten har allt som krävs! Tänk om fler var som han!

   Radera
 3. Tre långa applåder men tårar att Anns röst tystnar.
  Hon måste vara på valbar plats. Då vaknar lejonhonan igen.

  SvaraRadera
 4. "Alla vet ju vad som hände sen. Kommunisterna togs och hängdes. Att backa upp dessa ytterst reaktionära krafter är ju mer än galet."

  Kommunister ÄR galna !!!

  SvaraRadera
 5. Det går inte att utplåna rättvisans fighters.
  Historien visar detta.
  Kämpa på,ge er aldrig!
  Svensson

  SvaraRadera
 6. Genusvetenskap jävla dravel!!!!!!

  SvaraRadera